Ny LIA-plats..

Nu har jag bytt LIA (praktik) plats, just nu är jag på en dagcentral för psykiskt sjuka.
Började igår o blev lite besviken om jag ska va ärlig.. hände inte mkt alls och jag saknade skolan/fritidsgården och alla där =(
Idag har det hänt lite mer, jobbat kväll med start kl 13.00.
Fått bra kontakt med klienterna, går så smått framåt och väntar in att de vill ha kontakt med mig. Har ju aldrig jobbat med vuxna som lider av psykisk ohälsa förr så det är mycket nytt. De har tagit bra intiativ och frågat mig om vi inte kan prata en stund, ta promenad eller rent av berätta rakt ut vad de lider av för sjukdom etc.
Nu ikväll blev jag lite avskräckt, en gick och skrek "fan, helvete" hela tiden, en satt o mummlade med sig själv och nån glufsade i sig maten som ett djur. Det har varit spelkväll ikväll så vi satte oss ganska sent med en kopp kaffe för att umgås med sällskapsspel, plötsligt bara spyr en man rakt ut! Naturligtvis sitter jag illa till och får en del över mig, kaos uppstod, folk sprang som om livet var i fara, andra sa bara "herregud!!" o jag fick mest panik över att jag kanske skulle åka på en magsjuka IGEN..
Stackars han.. han föll bakåt o slog huvudet i bordet o ändan i golvet.
Ah, sånt som händer men man blir så chockad för stunden o jag har alltid haft svårt för sånt, speciellt när man inte vet varför.. fyllesjuka går an men inte magsjuka! *ulk*
Sånt som händer..

Imorgon ska vi ha stick-kafe, vi i personalen får inte sticka men.. hihi.. e jag personal?!
Om inte annat ska jag ha me mig så jag kan ta upp det om jag får tillfälle och lov.
Det är öppet hus på nåt annat ställe i stan också som jag tänkte besöka så jag får röra mig lite iaf, trist o bara sitta..

Hoppas hoppas hoppas jag snart kommer trivas bättre!!!

Nu ska jag nanna. Ny dag imorgon...

image349

Födelsedagsgrisen!

Idag fyller jag år!!
Känns inte riktigt så eftersom vi firade mig i söndags. Men dagen har ändå dolt överraskningar!
Sedan jag och mina syskon va små har vi alltid sjungit på morgonen, ätit räksmörgås och druckit varm chokladmjölk med grädde, tända ljus vid frukostbordet etc. idag blev det tråkig fil och musli som vanligt, men så sa min handledare på praktiken att vi skulle iväg och hämta lite kartonger till skolans insamling till Albanien - istället kör hon till byns fik och bjuder på smarrig räksmörgås! Så gulligt av henne..
Många kramar o gratulationer av elever på skolan.
Fina sms & mamma ringde o sjöng!

Jag har fått rosor av honey idag!
image348
Och nu ikväll har han lagat god middag och pysslat om mig, min dag har varit toppen!!

Gick en snabb sväng på stan efter praktiken idag, köpte två lyktor. En till oss själva och en till min handledare som jag ska tacka för tiden hon tagit hand om mig med. Sista dagen på fredag, fyra veckor har redan gått och på måndag börjar jag på ny praktikplats, spännande och pirrigt.

Precis kollat på Grey`s och nu e det dags för Heroes..

Idag tänker jag på dej lillen, nya tag nu!! Du fixar det!

VILKEN helg!!

Mmm, helgen började inte alls som planerat..
 
Var ledig i fredags för att åka till Näsum med Albert, återkoll efter sista kuren mot hans knas-hals. Han fick lugnande som förra gången vilket känns sådär.. han kräktes och vinglade - min lille sötis..
Som väntat såg det inte bra ut i halsen, tvärtom, bara värre ungefär. Så de beslöt att akut operera honom, lät honom va sövd och jag fick säga hejdå och lämna Näsum utan honom..
Jag hade planerat dagen steg för steg men allt kom i rubbning nu. Tyckte det var för långt att köra hela vägen tillbaka till Kristianstad för 3 timmar så jag åkte till EKO i Fjälkinge och handlade lite till kalaset jag skulle ha på lördagen, dagen efter. Åt en korv med mos och tiden gick ganska snabbt.
När jag hämta mitt lilla hjärta hade han fått vakna till liv och operationen hade gått som planerat, allt var bra!
*LÄTTAD* Men usch va jag tyckte synd om honom.. *snyft*

Nu skulle han bara äta flytande, såsom velling och möjligtvis glass..
Andreas fixade och vi körde hem för att påbörja en alldeles för sen städning, matlagning till kalaset, dukning etc. Framåt 22 tiden kände jag att jag höll på att svimma så trött jag var.. pyton mådde jag och tog en dusch, han knappt komma ur duschen innan helvetet slog till - MAGSJUKA!! *blöööö*
Natten var hemsk, kalaset blev inställt och stackars Andreas fick springa som en jojo och fixa allt till mig och Albert som låg i sängen som två döda sillar.
På lördagen fick jag feber och fy, allt kändes botten, hemska helg.
Hade längtat så efter att både min familj+ min morfar och Andreas föräldrar skulle komma och att VI äntligen skulle få bjuda på lite gott, jag gjorde servettringar och donade men så.. ja..
Det blev iaf bättre framåt kvällen och i morse sov vi ut lääänge.
Idag blev det kalas *JIPPI* Halvmöra och slitna ordnade vi till det som behövdes, energin va inte på topp som jag hade tänkt men det blev lyckat!! Fick sååå fina saker, LYCKLIGA JAG!!

Igårkväll blev jag tröstad av min älskling inför kvällens kalla promenad med Albert, fram tar han min present och jag trodde knappt mina ögon!!!!

image337 image334
Het man är när man är sjuk!!! KOLLA IN vilken fin o go jacka jag har då!!
TACK älskling!! Sååå nöjd.. =)

Jag fick också:
image338
min favoritblomma - GERBERA!
image347
En amaryllis!
image340image341
image342
Lovely MARIMEKKO grejer- necessärer, väska, strumpor! *mmm*
image343
Kökshanddukar!
image344
Ekbokhyllor!! Så nice!
Ska bara olja innan användning, annars hade jag redan fyllt det såklart!

image345image346

Målarfärg och dukar!! =)
Jag fick pengar och fina kort också.. blev ett lyckat kalas trots att helgen började så hemskt..
Slutet gott allting gott!

Ååå tack mina goa familjer som kom på mitt kalas idag!
Ni e underbara!
*KRAM*



"Hata Göteborg"

Tiden flyger förbi och det finns inte mycket tid/ork att sätta sig här för att blogga..
Det går bra på skolan/fritidsgården, önskar mer action men sån e ju jag! ;-)

Imorgon ska vi ha tjejgruppen med oss in till Kristianstad på bio, det ska bli mysigt, längesedan jag var på bio och det visas dessutom en film som verkar bra.
"Hata Göteborg"
image333

På fredag ska jag till veterinären me Abbe o kolla så hans infektion försvunnit. Undra om de ska "lugna" honom igen eller de bara ska kolla ytligt?
Efter det blir det att handla, städa och duka inför lördagen.
Ska ju ha kalas för mig då! =)
Familjerna kommer på lite mat o fika, ska bli så mysigt! Undra om jag varit snäll så jag får paket?
SJÄLVKLART!! Jag är alltid snäll! Eller...?

Fått fler erbjudande/förfrågningar om min konst är till salu, så roligt! Ska förhoppningsvis snart hem till S nya lägenhet och råda henne om färger etc, få lite inspiration till vad jag ska måla just till henne.
Det är en utmaning jag verkligen älskar, att måla något med känsla för just den personen, vad jag tror skulle passa osv. Svårt men roligt! Uppskattas det sedan på köpet - är jag gladare än ngn annan!! =)

Idag har jag och älskling beslutat att vi ska spendera hela nästa helg åt vårt hem. Det blir en utflykt till IKEA för att inhandla databord/skrivbord, lite möblering, och det mest underbara av allt (tycker jag) är att vi ska slänga MASSA SKIT när vi ändå har släp! Förråd tömmas, garderober, lådor, skåp ska rensas o ja.. all SKIT som bara finns men aldrig nyttjas.
En befrielse..

"Igår hade jag och mitt hjärta en speciell stund tillsammans som jag är så lycklig över..
Hela dan har magen pirrat och om o om igen har han funnits i mina tankar!
Lever med en guldklimp till kille, han är mer för mig än vad ord kan beskriva!"
*Älskar dej*



Idag e det..

....såhär...
image332

Innan frosten..

...va det igårkväll. Nu får man minsann fram me skrapan o börja skrapa bilrutan - om man ägen en bil vill säga! =/

Hade en underbar kväll igår, jag och min Albert. Älskar mina ensamstunder då jag får pyssla med det jag vill, lyssna på min musiko göra allt i min alldeles egna lilla ordning.
Det va ändring på vardagsrummet som stod på "schemat" så jag korkade upp min mini vinflaska med J.P Chenet och satte igång.

Resultatet kommer här:

image322
**Gardintyget**

image323  image324
**ljus såklart**

image325
**kuddarna**

image326
**Liteljus till..**

image327    image328 image330
Halvtaskiga mobilbilder men va gör man? Man tager vad man haver...

Det e så mysigt när man sen vaknar upp o ska in o kolla till sin fina ordning o ens käre man har varit på hockeymatch kvällen innan, gissa om hemmalaget vann??


image331
äkta kärlek??

Nä, nu väntar tvätten, ikväll e det fest!
Det kommer bli så lyckat!! =)



Abbe har faktiskt...

...ny tröja!!





Den har han fått av hans "farmor & farfar".. (Jag har blivit en "sån" som jag en gång hatat..ajajaj)

Nä, nu ska jag strax på gymnasiemässa me "youngdomsen"!



eN rUbRiK

Nästan en vecka sen sist jag skrev.. Bloggandet går i vågor, haft mer för mig nu så kanske det har något med saken att göra..?

Trivs fortfarande som fisken i vattnet på Sånnaskolan och fritidsgården i Åhus.
Jobbar kväll idag så det blir att umgås på gården.. Typiskt att jag missar DH!!! Honey får minsann spela in de desperata till mig.. går ju bara inte att missa!!

Skönt me sovmorron.. *gäääsp*
Undra om jag kommer vakna snart?

Ah, här va inget skoj..

Hej


Obegripligt..

VA FAN HÄNDE?? Nån annan än jag som dyrkar "Grey`s Anatomy"?? Vad va det för slut???? EN HEL VECKA TILL!! O det slutet dessutom! Jag som ville att grey`s skulle fortsätta att vara en realistisk serie o plötsligt spårar det ur såhär, besviken.. Allt spårar ur!! o HON kan ju inte dö? hon e ju seriens huvudroll, eller? *suck*

Igår va jag på skolan hela dagen, hade något som kallas "spindelgruppsmöte", där träffar vi polis, kuratorer och sjuksyrror från både sånna och rönnow, kyrkan, fältassistenter och rektorer. *mycket intressant*
Det är som A (min handledare) säger  att det e ju inte precis ngt nytt för mig eftersom jag "jobbat" såhär innan, otroligt att två år känns som bara ett fåtal veckor..
Jag tycker iaf om att vara tillbaka och känner mig verkligen välkommen, härligt! =)

Studiedag på skolan idag så det blir att börja lite senare och sen spendera eftermiddagen/kvällen på fritidsgården!

Har nån sett serien Dexter förresten? obehagliga, intressanta människa! Jag har blivit (ännu mer) skadad av allt vi lärt oss i skolan om psykopati. Helt ofattbart hur en människa klarar av sådana handlingar utan att få någon som helst känsla inom sig..grymt o leva så..
Ååå, jag vill såå kunna mer om allt detta! hur folk kan begå hemska gärningar som andra aldrig ens kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi? Dessutom utan att känna empati? Varför känner inte en sådan människa gränser? Varför gör jag det? Vad är skillnaden?
Frågor har jag många samtidigt som jag lärt mig oerhört mycket om detta. Känns som jag aldrig kommer bli fullärd i ämnet. Ju mer jag lär mig - destu djupare vill jag gå o lära mig ännu mer.
Man märker tydligt våra olika intressen och yrkesroller på ett sånt möte som jag va på igår, medan polisen pratade på om anmälning och straff satt rektorn och pratade om att skolan blivit svartmålad för ngt som hänt, då satt kurator och min handledare och frågade om eleven i fråga och var orolig för honom i allt detta, jag hänger på som ni säkert fattat - min handledare, vi tycker ganska lika i många fall. Men det jag vill komma till är - är det så konstigt att barn/ungdomar beter sig obegripligt när de flesta vuxna i deras närhet inte bryr sig om vad som händer inuti barnet/ungdomen? VET dem OM barnet/ungdomen känner överhuvudtaget? Om hon/han fattat att de gör fel fast det inte känns fel i deras inre? För att luska ut svar och reda ut problem som har med ett barn/ungdom att göra måste man väl ändå börja med barnet/ungdomen? det är ju den som sitter inne med svaret o som kan låta oss förstå hans/hennes beteende/handlingar lättare! Att trampa över barnet/ungdomen gör ju att man tycker ner dem ännu mer och dessutom kanske straffar dem för något de inte förstår själva är fel!?
Nä.. usch, jag får nog ta och avsluta här, kokar när barn far illa.. kokar ännu mer när människor som har stor makt kan föra barnet/ungdomen i fel riktning och skada deras framtid mer än rädda.

LYSSNA FÖR #(&#¤/(&#/&%?!!!!!

image319

Hur gör man då?

Idag vill jag plocka av huvudet o lämna det hemma, inte för att det jobbar mycket utan för att det värker! Inte alls roligt när man precis börjat praktisera o ngt ska krångla me en.. *buhu*

Drömmer om mycket på "BlueBox", så läckra grejer!
Om "Bror den Store" kollar detta inlägg så e detta ett hett tips till dej som kanske skulle vilja ge lillsis ngt den 24/10?? *moahaha*
   
Det e en börs, o det finns massa fina i olika motiv och färger, alltså på
www.bluebox.se
(ifall du glömmer..hihi)

Snart ska jag till tandläkaren... undra om mina gaddar mår bra? *hoppas hoppas*
Känner mig lite pessimist idag så det skulle absolut inte förvåna mig om jag får ett trist besked om att plocka ut visdomständerna, borra för andra gången i mitt liv eller hm.. att hela munnen håller på att ruttna pga rökning?!?

*suck*

Varför har jag ont i HALVA huvudet? Bättre än hela men ändå.. skrämmer upp mig själv o måste nog snart hitta på ngt innan jag börjar leta på nätet hur hjärntumör visar sig! *ååå*
 
Stackars mig...

Är orolig för min Abbe me, han är inte sig lik. Skakar hela tiden, vill inte direkt busa och leka. Möter vi andra hundar brukar han dra o vilja hälsa på ALLA, likaväl döda ting... Nu drar han åt motsatt håll, morrar ibland o bryr sig inte om nån annan.. Det e hemskt när de inte kan berätta var de har ont eller hur de mår.. Vill stoppa in honom innanför jackan o bära med honom hela dan, nära mig..


First day in school..

Första dagen på praktiken har varit händelserik och rolig!
Fick berättat för mig om förra veckans "bravader" med husrannsakan, narkotika, snattning, "skottlossning" som vissa av er säkert läst om i Kvällsposten.
Fick varmt välkomnande och det kändes som jag bara varit borta ett par veckor på semester och nu va tillbaka igen =)
För er som inte vet vart jag är, Sånnaskolans högstadie, fritidsgård STINSEN i Åhus.
Idag hade vi utbyte med Fröknegårdsskolan, det var fika, bowling och lekar. Verkligen en nyttig dag för "vår" skola iaf, många som stod med öppen mun och undrade varför vissa av tjejerna bar slöja. Vi hade den här dagen just för att det är mycket rasism och få invandrare i Åhus, speciellt på Sånnaskolan.
Det gick som sagt jättebra!
Sista timmen var det personalmöte, inte alls lika skoj - dock nödvändigt.

Igårkväll när vi gick ut me Abbe fickjag sprängande huvudvärk i halva huvudet, mycket skumt. Imorse när jag vaknade hade det inte gått över, haft ont hela dan.. *suck* Typiskt!
Vilade en stund när jag kom hem, vaknade av att Andreas satt och klappade mig på pannan, alldeles genomsvettig va jag! Stopp i snoken e jag me.. skulle ju bara va det nu när jag äntligen börjat praktisera - ATT JAG BLIR SJUK!?

Imorgon ska jag va på frtidsgården under kvällen, ska bli skoj!
men innan det... DAGS FÖR TANDLÄKAREN! *ops*

Älskling hade köpt en efterlängtad "Soda Streamer" idag, läcker design o smarrigt vatten blev det också.
 

Usch, kan inte denna huvudvärken släppa snart??



RSS 2.0