Hatar kollektivtrafiken idag!!

Söndag igen, shit va helgen går snabbt! I går var jag, Andreas och Tim på inflyttningsfest i Hässleholm. Va på stan under dan o förälskade mig i en tunika som jag bara va tvungen att köpa, kände mig så bekväm i den! Festen var över förväntan, träffade en del gamla kompisar sen gymnasietiden =) Vi kände oss till en början lite udda men allt eftersom alkoholen flödade blev plötsligt alla kompisar med alla *alkoholens underverk* Eftersom Tim inte fyllt 18 än var det inte tal om att hänga med festen vidare ut utan vi skulle ta tåget hem 23:20, det efter gick inte förän 01:55 och då skulle inte Tim hinna med bussen vidare till Åhus från Kristianstad. Sagt och gjort, tackade för oss och begav oss ner till stationen. 23:30 sa de i högtalarna att tåget är inställt och det blir ersatt med buss. Vi traskade över på andra sidan stationen och väntade ytterligare en halvtimme innan vi fattade att bussen inte kommer heller. Sprang o kollade på tv-skärmen inne på stationen och nästa buss kommer inte förän 03:15!!! *suck* Lillen ringde och kollade om nån av hans kompisar kunde hämta för en billig peng, ingen kunde. Taxi skulle gå på 700 kr så vi fick ringa Andreas föräldrar som precis kommit hem från Malmö, de fick sätta sig i bilen igen och köra för att hämta oss. De e GULDvärda! Stationen stängde 00:00 så vi stod ute och frös ett par timmar och va hemma ca 02:00. Tur vi var runda under fötterna och kunde roa varandra! *haha* Lillen somnade på soffan här hos oss.. mysigt!

Imorse när vi vaknade gick jag en promenad med Abbe, skrattade för mig själv när jag mötte en tjej med håret som ett fågelbo ihopsnurrat med ett gummiband, klädd i festblåsa och ensliten kasse under armen.. hon gick på bara stumporna och tittade upp så förskräckt på mig. Hela hon bara skrek "NÄ, JAG HAR INTE SOVIT HEMMA INATT!!!" Usch va man känt sig skamlig i sådana situationer.. Stackars tjej! *voine voine*

Idag är det inte mycket på schemat, bara mys o slappt. Har varit och handlat till ikväll, ska panera egen schnitzel, koka potatis och ha grönpepparsås, till det blir det mozarellasallad med smarrig vinegrett *MUMS* Längtar redan! Köpte också varsen liten gottepåse till oss, ska försöka att sluta med sötsaker nu båda två så Andreas fick en påse me sina favoritnötter pistage och jag fick en påse cashewnötter. Det ska förtäras till Wallander..

Nu ska jag lägga mig under täcket och läsa söndagsbilagan och kanske lösa lite kryss *pensionären själv*

Hej hopp

HELG!!

Ååå va det e roligt med kommentarer! Man får sån lust att skriva MASSOR!! =)
Tack för alla gulliga kommentarer.. Hili- det va DU som höll i pistolen.. så du slipper tänka fler nätter på det. Men du, jag gillar dej som fan ändå! Vi glömmer det me pistolen nu va? *asg* Tack för era peppningar att jag ska stå på mig o fortsätta vara ärlig, jag tror inte jag kan sluta med det ändå.. inlärt beteende! ;-)

Kort dag i skolan idag, hade fasat lite inför Jögens lektion, en mer LÅNGdragen människa får man leta efter men det gick ganska smärtfritt. Efter våra dispyter trodde jag aldrig han skulle ge mig ordet men jag har fått prata jag me, vilken tur! Tänk er Anna utan prat.. Njae.. håller inte. Efter "skorp-rasten" hade vi besök av en fd narkoman som föreläste. Han va skitskoj! Jag bara älskar när folk imiterar fulla människor, kvinnligt/manligt etc. Klockren kille!
Efter seg tågresa hem var jag tvungen att handla inflyttningspresent tills imorgon, fest då ju. Svettig, hungrig, tung ryggsäck o ganska akut efter toa gick jag där o flåsade som om jag hade allvarligare bekymmer än så... till slut hittade jag en vas som man kan vända och även använda som ljusstake. Fantasi=noll idag. Får gå...

Nu ikväll har jag städat lite, gick till parken med Abbe o kastade pinnar.. han e så söt när han springer där med en svans som en propeller och tungan nästan släpandes i marken. Gulle han!!
Nu har både jag och han duschat (fast inte tillsammans HILI- jag vet att du har otäcka tankar nu!) bäddat rent i sängen också, bara älskar att lägga sig i rentvättad säng! Nu ska jag dyka ner i soffan me filt o Abbe. Hjärtat mitt är ute me grabbarna o bowlar. Saknar honom redan.. Hur har jag kunnat ha sån tur och träffa honom? Han är den finaste jag vet.. Försökte va sur idag men det gick inte så länge, till slut muttrade jag "måste du va så gullig när jag försöker va sur??!!" Går bara att skratta. *SMACK på han*

Enough for today!

p.s. Mia- Hili vill att du ska sluta håna och låta henne tänka ifred, OK?? *hihi* d.s.
tur jag har er flickor så jag orkar me skolan.. Ni e underbara!

image46  image47

En dag får mamma rätt..

Jahopp.. då har man blivit tvingad att radda några rader i bloggen under pistolhot! *hehe* Nån som känner sig träffad? ;-)

Har inte skrivit både pga tidbrist och olust att berätta något för nån. Igår var jag så arg och less att jag bara hade fått fram massa fula ohyfsade ord om jag skulle skrivit av mig. Besparar er dem.. Ilskan kom av skolan, vilket det gör allt som oftast!
Så tröttsamma, fega och otroligt falska människor det finns.. det är något som jag måste lära mig att stänga av.

Jag som vuxit upp med tjat och gnat om att man ska vara ärlig och att inte vara någon annan än sig själv, vilken jävla miss!! Vinner man i längden då?.. Jag har ännu inte fått nån "credit" för det, ah, kanske inte så att jag vill ha nån jävla belöning eller så men iaf att man kan känna sig nöjd över att man var den som klarade sig längst med att vara en rak människa. Skit samma, jävla bull skola!! Längtar tills den e över.. Längtar efter att få jobba, hur otroligt det än låter! =) En sak vet jag.. Jag tror på min mamma mer än någon annan, säger hon att ärlighet varar längst så ÄR det så! Beundrar min mamma.. hon har styrka som ingen annan.. *älskar dig*

Ikväll e det TV-kväll! Efterlyst och jakten på mördare. Finfint..

Hili o Mia, here U got it! *puss på er*

Nu ska jag dyka ner i soffan till mina pojkar, ha de!

p.s. Jag vinner i längden, that`s it!! d.s.

image45

...

...idag blir det ingen jävla blogg!!

Hemmadag..

Så har jag naturligtvis åkt på förkylning just när jag absolut inte får va sjuk. Den jäkla "Begrav mig stående" som vi skulle ha läst till idag.. nu är jag inte där och det betyder komplettering. Men va fan!! Vad ska man göra.. Legat och rullat hela natten och hostar nästan upp lungorna, ömsom svettas ömsom fryser.. nä, VILA!

Solen är kvar och ger sommarvärme, helt fantastiskt! Känner inte alls för att va i solen just nu, me febern... Annars hade jag nog velat steka lite. Ser fram emot sommaren! Ska bli skönt o slippa skolan, få jobba lite o slippa ha det hängandes över en när man kommer hem- att man har läxor etc. Ska hjälpa de gamla i sommar också, de e härliga- oftast..

Abbe spydde i sängen igen.. att han inte kan välja nån annanstan?? Så kastar jag ner honom- då går han naturligtvis ut och fortsätter på Andreas Afgahnska- handvävda matta.. *grrr* Vad ska husse säga?? ajaj...

Ut i solen me er om ni inte mår som jag!! Hej hej..

Sommar & shorts

När jag vaknade i morse upptäckte jag det heeelt fantastiska vädret!! Ringde till mamma o pappa som e i Simrishamn o sa att jag kom ner me Albert. Vi satt där utanför husvagnen och grillade korv och lät solen ge oss lite röda kinder, så mysigt va det!! Sen tog vi hundarna till stranden o lät dem leka av sig i sanden. Har gått i shorts och t-shirt hela dan, såå skönt!! Innan vi skulle åka hem igen åt vi årets första jordgubbar med grädde.. *mums*

Nu ikväll har vi käkat god middag och ska bara VA.. mest i soffan! =) Köpt godis o naturchips, inte fel alls! (eller jo, beror på vilket sätt man ser det, att jag bara sväller o sväller e ju inte den positiva sidan direkt..)

Känns som jag kommer få en tuff sommar när det gäller att inte röka.. nånstans i mig håller jag på att falla tillbaka.. åååå.. jag vill, jag vill inte.. SKA JAG? Nä.. FAAAAN!!

Nu ska jag kramas me mina killar.

Hatar att va fattig!

    image39
                                 image40
                                   


Halvvägs och vände..

Jag kom aldrig till skolan idag, någon stackare hade antingen beslutat att livet inte var värt att leva eller oturligt nog kommit ner på spåret av misstag.. Han dog där på rälsen då tågen inte hann stanna.

Vilket kaos det blir när trafiken står still, människor som skulle på semester och skyndade till flyg, folk som skulle till arbete, skola etc surade och letade personal att skälla på. Jag själv satt och funderade på lokföraren som slog i bromsen och kände paniken över att vara tvungen att låta hans tåg ta mannens liv, mannens familj som sörjer och chockas av hans hemska öde.. Det enda jag satt och tänkte var "hoppas inte det var ett barn som ramlat ner på spåret!" Man kanske är hemsk som tänker så men en vuxen människa som väljer att ta sitt liv får på något vis skylla sig själv, inte ens det... personens nära och kära får ta smällen och leva vidare i saknad och fyllda av frågor de aldrig kan få besvarade. Jag tycker självklart att det är tragiskt att behöva känna att livet inte är värt att leva, att inte se en utväg på sitt elände men samtidigt- att begå självmord är en egoistisk handling. Livet är fan så mycket svårare att leva är att ta slut på, va stark och lev livet!! Motgångarna gör oss starka och rustade.. kämpa på!!

                    image35

P.s. vacker skånebild! d.s.

Allt på en och samma gång..

Påsken är snart över och den har varit hektisk men underbar! Min storebror kom hem över helgen med sin lilla Kinja, så skoj o träffa dem! Jag, Andreas och Albert åkte ner till Simrishamn (i fredags) där mamma och pappa deras vovve Wille har sin husvagn över sommaren, där var redan mina bröder så det blev påskmiddag i förtältet med tre busiga hundar runt fötterna. DET SKA VA HUSVAGN!! *hihi*

I lördags var det dags för påskfest med vänner, trevligt men var inte så upplagd för att gå ut så när taxin anlände i Kristianstad kl 01:00 gick vi och köpte mat och sen gick vi hem. Ville vara någerlunda pigg på söndagen då vi skulle ha kalas för Andreas som fyller 26 på tisdag. Ska erkänna att jag var lite nervös över det här kalaset, Andreas föräldrar och mina har träffats förut men nu skulle Andreas mor- och farföräldrar plus faster och morbror med familjer vara där, det var inte mina föräldrar jag var orolig över utan min lillebrors underbara, självsäkra sätt att prata om precis det som faller honom in om det så handlar om bajs, sex eller en radda med svordommar. Älskar min lillebror över allt annat och han är verkligen en ärlig, frispråkig, charmig och alldeles toppen kille men i vissa sammanhang passar det inte att göra syrran nervös och orolig med sitt "sätt". Helt i onödan hade jag oroat mig och Lillen skötte sig exemplariskt! Vid ett tillfälle knackade jag pappa i sidan och undrade lite tyst vad Tim skulle få av honom om han skötte sig, han måste ju mutat med något!! Nädå, han hade bara blivit tillsagd att lägga kepsen och låta mobilen stanna i bilen..
Totalt var vi 18 st och jag var helt slut efter kalaset.. Men skoj var det, att träffa alla! Våra underbara fina familjer..

Idag vaknade jag av att Andreas petade på mig och viskade "när ska du sjunga för mig?, jag har väntat sen 6!" *haha* Han fyller år imorgon men eftersom han ska jobba då och jag egentligen skulle till skolan så skulle vi fira idag. Så jag och Albert tog ton och sjäng för vår Andreas, han fick sin efterlängtade bok till slut! Han har inte släppt den många stunder idag, det gör mig glad! Nu ikväll har vi ätit god middag i Andreas ära och snart är det film..

Alltså, en påsk som har varit händelserik. Jag e trött men nöjd, skönt att va ledig imorgon också! =)

Jag är så lycklig.. jisses va jag har det bra!!
p.s. fotot längst ner är jag och Andreas som hoppas me barnen på en luftkudde.. sjukt roligt! d.s.

image41 image42 image43 

Bullmamma!

Jag e bullmamma idag!! Bakar vaniljbullar till Andreas släktkalas på söndag.. andra satsen nu.. *varmt o klibbigt* Men MMM va det luktar gott här hemma, nybak e underbart!!

Inte hunnit plugga som jag var tvungen att göra.. Gick upp kvart i sju och sorterade tvätten, tvättid kl 7, vad gör man när tanterna i huset verkar ha två brickor o bokar tvättid dagarna i ända! *grrr* När tvätten va klar kom mamma med Wille så då blev det kaffe och frukost nr 2 (jag som nästan aldrig äter frukost, idag blev det 2) Vi tittade på filmen från i julas, så roligt... mysigt o ha film på sin goa familj! Vi som aldrig filmat när vi va små o så.. först nu!
När mamma hade åkt la jag och Albert oss och vilade lite, sen blev det lång promenad i skogen. Albert ser så lycklig ut när han springer där utan koppel och bara luktar på allt.. han är så söt!  
Som sagt så blev det bak efter det.. Goda blev dem också, fast nu är andra satsen på jäsning så snart måste jag sluta skriva här.

Måste kanske röja snart så man kan laga kvällsmat!

Take care

p.s. Hili.. ALLT kretsar inte runt dej, EGO!! Haha, skoja bara.. Du e bara så LOVELY!! d.s.

Pööss


Fick ju klagomål på bilden så jag tog lite bilder på mina egna bullar! Innan de kommer in i ugnen och precis när de kommit ut, observera att de inte är sockrade ännu!
  
         image32               image33

                                                         image34

                                            

En vanlig lill-lördag!

De där jäkla skyltarna jag studsade mellan finns nu på bild, vad tycker du? Lite lågt placerade kanske? Ja, si så där på 160cm höjd kan jag berätta.. *#=%&"¤#%&*

Otroligt trött efter två långa dagar. Självklart skulle det dra ut på tiden i skolan också så man kom ännu senare hem än beräknat. Vi har haft fyra behandlingssessioner idag vilket verkligen har tagit på krafterna, bara att vara observatör och anteckna tar energi eftersom man hela tiden måste vara alert och se deras positiva sidor i behandlingen som sedan ska diskuteras. Vi rollspelade också, tur att jag inte har så stor roll, kände mig inte så pigg på att spela teater idag.. Eftersom min grupp var sist att behandla fick vi får positiva och negativa kritik sist, efter att alla fått gå hem. Plötsligt kom vi inte på något som inte har med gruppens prestation att göra och jag fick ytterligare igen en tår i ögat över den här skolan.. Undra hur mycket energi den ska sno av mig? Jäkla tjuv...hade det bara varit energi att läsa och studera den snor så, nä... tar bara energi av mig som jag hade behövt till att kunna koncentrera mig bättre. Vår lärare som är toppen och väldigt duktig tyckte att konflikthantering var något för oss, undra varför??

                                                                     image30

Somnade som en stock när jag kom hem, min älskling väckte mig halv åtta sen gick jag en sväng med Albert. Svärfar var så gullig och gick ut med honom under lunchen, han hade också lämnat oss ett påskägg med en peng, en lott och massa godis var till mig och Andreas. Albert fick tuggpinnar som de hade knutit en rosett runt *hihi* De är så underbara!
Nu ska jag lägga mig och läsa tidningen jag köpte idag, har blivit en hund-ägar-nörd och köpt tidningen "hundliv", shit alltså... kan inte rå för att Abbe blivit så otroligt betydelsefull, han är vår bebis ju! Kanske tur.. Han har ju haft det så tufft i sitt liv innan han kom till oss, han är värd all kärlek i världen!

För övrigt hör jag hockeyn som Andraes tittar på, snart spyr jag bara jag hör en kommentater! Dessutom är Gray`s inställt pga den räääliga hockeyn! *not lovely*

Trevlig lill-lördag!


                            image29


                                                                        


Saftigt..

Vilken dag! Trött som få.. En saftig dag i skolan, efter alla lediga dagar i början på året har jag svårt att komma igång och få rutin på dagarna. Visst var det längesedan och man borde absolut fått rätt på dagarna vid det här laget men tycker fortfarande att vi har ganska många lediga dagar.. När då en heldag dyker upp är man lat och negativ. Första tre timmarna tillsammans med en mindre entusiastisk lärare som börjar lektionen sittandes vid katedern, gäspar STORT och klagar över att han måste vara där när alla andra lärare har påsklov! Eh.. jo, för VI vill ju så gärna sitta där när alla andra har påsklov.. Efter att vi fått gå upp på "stan" och fixa lunch (som egentligen va planerad på skolan- som nu inte serverades pga påsklov!) Hade vi IKK som de senaste 5 ggr handlat om samma sak- islam. Enough is enough! Nu kan vi det och vill hellre lyssna/lära om nån annan av alla religioner som finns här i världen. Vi och vi... jag vill det iaf. Går från lektionen lite tidigare och hinner med det tidiga tåget, hemma vid 17 då Andreas föräldrar kommer på besök. Lagom trött.. kände mig otrevlig, utan energi. Hoppas de förstår. Sen kom samvetet när jag tittade på min lilla plutt Abbe som fått ett nytt ben av husse idag, tänk... han har fått ligga här inne i tråkiga lägenheten heeela långa dagen. Måste gå en lång runda med honom så han får springa av sig. Gick i skogen, så skönt när man väl kommer ut sådär! Men att ta sig ut är värre.. Abbe skuttade glatt och jag va nöjd. Sen vände vi hem efter en bra stund och Andreas tyckte vi hade varit borta så länge att han hunnit sakna oss... =) Älskar mina pojkar! Nu har vi iaf ätit och duschat och snart är det dags för DH *lovely* som Linnèa säger/skriver mest.. ;-)

Imorgon är det ytterligare en saftig lång-dag! *grrr* Bara att bita ihop.. Fast då blir det iaf teater o det e ju inte fel!

*Sussa sött när kudden kallar*
                          


      image28image27

Jämna plågor

Har en del på schemat idag, väntar ett samtal som känns viktigast ang. sommarvik. Ska på stan också med mamma och försöka hjälpa henne med present till Andreas... inte det lättaste! Han önskar ju sig inget men det får ändå inte vara vad som helst! :( Måste handla mat också, helt otroligt vad mycket kretsar runt mat.. Tycker vi handlar stup i kvarten- ändå finns det aldrig något där när man ska äta! Hur kan detta komma sig? Förvirrad.. Rensade ut ur skafferiet och kyl/frys igår, så skönt att få det gjort. Känner att fönsterna behöver vårtvättas också.. *zZzZ* Usch va tråkig jag är idag.. Nä om man skulle krypa ner en stund till och kolla på nyhetsmorgon me kaffet? Mmm, tror jag gör det! Ha en fin dag/Kram

RSS 2.0