Slut på elände...

Vill börja med att berätta att middagen igår va utsökt!! Alltså oxfilèn där slår ALLT! Obeskrivligt gott.. Inte varje dag vi sitter framför varandra och äter middag, blir ofta framför tv:n som vi båda gillar, dock gäller det endast till det blir tillökning om ett par år, då ska man sitta vid bordet o äta!! Där med basta...
Tack hjärtat!!

Skulle pröva att göra egen ansiktsmask häromdagen, hittade ett "recept" på internet och Andreas blev eld och lågor! Han tycker sånt e så jäkla skoj, att lägga på mig alltså.. Så han bäddade på golvet o sa bestämt att man måste ha plastfolie över för bästa resultat (han vet inte ett jota om det kan jag berätta... haha) Detta är inget för er som lider av klaustrofobi...:
image107
Kolla som han pressat ihop min näsa under gröten o plasten! =) Jag fick ju tvunget påminna honom att han måste göra hål för munnen o näsan, inga hämningar han utan pelar ner fingret i munnen för att göra hål, jag garvade så jag grät!! Han har så roliga idèer han, han brukar frisera mig me o i julas va det nya frisyrer direkt från Paris o catwalken, resultat:
image108 
Han va så vansinnigt nöjd! Vet inte hur mycket spray han använde, va fan rädd att jag skulle explodera när jag skulle ut o ta en cigg efter detta! =)

För övrigt e jag klar me min TENTOR NUU!!!! JIIIPPPIIIIII!!! Så underbart härligt skönt, vilken lättnad!! Så får man väl inte godkänt eller ngt o måste gå om kursen, skulle ICKE förvåna mig!! Min vanliga tur..

Va tvungen att handla lite idag, ja... jag va TVUNGEN igen.. BikBok har ju kommit till stan o det skulle invigas! Nöjd som tusan...

Fattig som en kyrkråtta e jag me..

Hili sa ngt gulligt om mig idag när jag svor en ramsa över arbeten o plugg, hon sa "Du e så liten, men SÅ kraftfull!" Jag tyckte det va kärt.. inte sant? Lilla loppan kan hon! *blink blink*

Ikväll e det de desperata fruarna, LOVE IT!! Åh, imorgon ska förresten Linnèa o Lina få paket av mig, så skoj o ge paket!!

Ha en nice kväll!

*Intressepilar flödar*

Söndagar är ångestfyllda dagar.. Man är sliten och trött, vill sova men vet att om man vill kunna somna på kvällen får man hålla sig vaken.. Känner alltid att jag får ångest av att vara så passiv som jag är på söndagar. Tur att jag är ledig på måndagar (oftast) så man slipper den biten iaf.
Nu när hemtentan i psykiatri har delats ut finns det dock att göra! Den hemtentan var riktigt intressant, gud va jag känner att jag hamnat rätt när jag läser psykiatri. Så skoj! Tentan i sociologi är värre.. usch, pust o stånk! Trååååk!

Inte många dagar kvar i skolan nu, sen har jag en vecka att gotta mig innan jag ska börja jobba. Det ska bli skoj att få träffa de jag jobbar med (de flesta iaf) men undra hur många av gamlingarna som lever i sommar? Man vet ju inte vilka som finns kvar och det kommer kanske bli lite sorgligt.. Min favorit har försvunnit vet jag, hittar nån ny, de flesta e så glada att man kommer! =) Hemtjänsten om ni undrar.

Ikväll blir det pizza, provar på ngt nytt idag. Mozarella, färsk tomat, lufttorkad skinka, svarta oliver! *mumsfillibabba*

Blev så glad igår när jag va ute me tjejerna, Andreas var ute me sina vänner och plötsligt fick jag ett sms "Bokat bord på BarBq kl 19 på måndag, jag bjuder, ÄLSKAR DEJ! Puss.." Blev så glad, det e vår favvo-restaurang! Han är underbar min man...

Abbe e fortfarande krasslig. Han verkar ha blivit sämre idag vilket oroar mig. Sen igårkväll har han hostat nästan så fort han rör sig, han kan inte sluta heller utan bara kräker. Han äter inget o vill inte va aktiv alls. Han har kräkt hela natten och idag verkar febern ha kommit tillbaka- han bara skakar och söker närhet.. Får ringa veterinären imorgon igen, han får bara inte gå och må dåligt!! =(

Ha en fortsatt trevlig dag allesammans!

Mycket riktigt!

Mycket riktigt, han va sjuk min lille skatt! Veterinären öppnade bara munnen på Abbe innan han sa "Oj, ja, han är alldeles igensvullen och röd!" Han hade feber och inflammerad hals... Början till öroninflamation också.. Stackars Abbe, han fick spruta i nacken och puder i öronen. Han va så duktig!! Sa inte ett ljud utan låg bara helt stilla. Han va svullen "där bak" också så veterinären va där och rota lite me, ÖRK för o va sjuk! Han fick antibiotika för 15 dagar och måste ta det lugnt. Vilken tur jag stannade hemma i dag, märkte så tydligt att han inte va sig själv.
Han ville inte släppa mig en sekund, helst ligga PÅ mig och ville inte va ensam. Han skakade i hela kroppen och när han inte ens ville gå ut o kissa tyckte jag verkligen det va skumt.. Min lärare undrade om jag inte hade nån som kunde "titta till honom" under dan för jag behövde va i skolan idag! Såå glad att jag inte lämnade honom ensam... skolan får verkligen vänta när lillen e sjuk!

Ska snart hämta grejerna som kommit!! =) Ska gå en kortis me Albert också.. Här e bild på när jag bäddade om honom i morse:

image103


image104

image105image106
Vackert hos veterinären i Näsum..

Panik!

Vaknade tidigt i morse av att Albert inte fick luft, panik!! Jag tog honom till mig och pratade lugnt med honom.. Han somnade om till slut. Jag gick upp som jag skulle kl 6 men Albert ville inte riktigt vakna utan bara låg.. Fick på honom kopplet men han vägrade att gå ut, andnöd igen!! Usch, han skakar i hela kroppen och vill inte röra sig mer än nödvändigt, orolig! Väntar på att veterinären ska öppna telefonen så jag kan få tag på någon som vet vad jag ska göra.. Han är ju min lilla bebis och jag kan inget sånt här!! =(

snyft..

Nytt i garderoben

Nu har jag beställt lite kläder, kunde inte låta bli, man blir så sugen när det e fint väder! Dessutom måste jag ha några sköna linnen till i sommar när jag ska jobba... förra sommaren va grymt jobbig eftersom jag endast ägde "spagetti-linnen" o dem fick vi inte ha- för utmanande! Nu e det breda axelband, måste duga...


image99               image100

image101           image102

Lite av det, snajsigt va? Nu måste jag leka me Abbe innan han blir tokig på mig!! Stackarn e rastlös...

Fashion for dogs

Har precis kommit hem från en morgonrunda me Albert. Gick upp me Andreas vid sju, när han sen åkte till jobbet gick vi en lång runda i skogen. Kändes precis så mysigt som det ska när sommaren knoppar! Kände mig som en pensionär igen när jag la märke till daggen och fråglarna, mysigt va det iaf. I nästan en timme blev vi rastade båda två *härligt* Nu har jag ätit frukost och druckit kaffe, Abbe somnade.. Tog jag kål på honom? =/

Undra vad som står på schemat idag? Jo, jag vet men VILL INTE!! Måste bli klar me en exa innan den sista hemtentan delas ut på torsdag. Men jag som behöver putsa fönsterna! Jaja, hinner väl båda... annars tar jag mig tid för allt är roligare än plugg!

Påbörjar ett litet expriment idag och hoppas av hela mitt hjärta att detta funkar!! *orolig* Kanske jag kan berätta längre fram vad det handlar om men känns lite för känsligt just nu..

Kollade på hundsele till Albert nu precis på nätet, hittade sååå fina! Vill köpa NUU!!

image94    image92    image93   image95     image96

Hur gulliga e dem inte?? Åh, att man inte e rik!! Kanske det finns möjlighet på fredag när man skrapat ihop slantarna och betalt allt man måste.. *hihi*
Han skulle va så fin i nån av de här. Känns som det skulle va mycket bekvämare än att ha ett halsband som skaver när inte jag hänger me o han måste dra mig.. *haha*

Hej å hå, nu ska jag gå

Ny dag idag..

Känns ganska okej idag! Inte lika snurrig som jag varit de senaste dagarna.. skönt!
Fått lite städat här hemma, målat lite till mellan varven, Andreas upptäckte att Albert visst hjälpt till att måla..

image89
Målat me svansen.. hur nu det gått till?? =)

Pratat lite me Elle på msn, ska fira Emma på lördag! Trevligt trevligt! Missade ju lördags så jag får minsann ta igen det nästa helg..

Snart kommer min honey hem, längtar efter honom.. så tråkigt o va ensam idag! Det e strålande sol o jag vill dela den me honom.

Vet ni? Jag har köpt den absolut bästa mors-dag presenten!! Köpte en skiva me Martin Stenmarck på SOS-barnbyar`s hemsida, man donerar då 100kr till barnen! Fint va? Mammor säger ju att de har allt o önskar sig inget så detta va väl en perfa paket? Tyckte jag iaf... =)

Ska ta en dusch nu, sen hoppas jag att hjärtat kommit hem!

Hajhaj

image90

Målarglädjen e den sanna glädjen...

Hej alla barn nu e det barnprogram...

Usch va försöker jag me? Ingen bra dag idag, mår illa... hatar min mage för tillfället! Får se hur de närmsta dagarna e annars får jag ringa läkaren. Orkar inte hålla på såhär.. trött hela tiden och mår som en skit! Vill bli kry tills jag ska börja jobba.. vill för en gångs skull kunna tjäna lite mer än CSN har att erbjuda. På torsdag får vi vår sista hemtenta för terminen och det ska bli skönt när den e över.. Undra hur det kommer se ut? Har en vecka me plugg framför mig.. ovanligt?

Varit hemma hos svärföräldrarna idag och ätit grillat, så mysigt. De ha ju varit i Grekland en vecka och gottat sig så vi fick lite paket av dem idag... =) *ÄLSKAR PAKET* Gulligt av dem! Åt min favvo-kladdkaka också.. fast jag får inte i mig så mkt, står ur öronen när jag tänker på mat.. Jag som älskar mat!!

Nä, nu ska vi strax hoppa i säng. Söndagstavlan har jag här att visa, när man inte orkar mer än sitta så blir det att måla:

image88

Lite nytt väggodis!

Tänkte dela me mig av mina nya tavlor ikväll, jag blev precis klar...

image86

image87

Nu blir det att kolla på film! Puss o heej

ps. tänk nu på att det e mobilbilder, inte de BÄSTA bilderna alltså... d.s

En bättre dag..

...idag men usch va trist det är att va sjuk! Jag vill till 20-års festen som vi planerat, men för att va förnuftig och att jag inte vågat ta risken att kanske behöva ockupera toan på festen stannar jag där jag är- HEMMA! Andreas beslutade att träffa killarna istället och det gör han rätt i. Det blir jag o Abbe som får mysa ikväll framför tv:n.. =)
Så nu e man deppig istället för att man sitter hemma en lördagkväll, efter en fredagkväll OCKSÅ hemma, vill träffa människor, vill dricka mitt goa rödvin som väntar på mig *sugen*

Fick två bilder från den förra festen (hon som fyller 20 nu) på mig och Andreas..

image84 

image85
Lägg ner smilet... störigt!! Inte så överdrivet alls... *moahaha*

Nu ska vi laga mat, HOPPAS HOPPAS det blir smarrigt!

Helvetes natt...

Så fysiskt dåligt som jag mådde i natt har jag nog aldrig mått.. Vaknade lite innan 04.00 av fruktansvärd mensvärk som spred sig i ner i benen, gick in på toa och akut kändes det som att (ursäkta mig nu men..) det skulle komma ur alla öppningar samtidigt, maginfluensadåligt.. Allt blev bara värre och värre, svettades, krampade och höll mig fast i handfatet.. Plötsligt va det som en propp gick i öronen, hörde inget och allt snurrade, så PANG va det svart! Jag har ganska hög smärttröskel och haft jävligt ont pga andra saker men inatt svimmade jag av smärta *fy fan för sån smärta* När jag kunde se igen andades jag som om jag inte gjort annat än gråtit i ett dygn, bara hyperventilerade.. Somnade sittandes i duschen me varm stråle på magen.. Har inte fått behålla nån mat på hela dan, FY FAN VA SYND DET ÄR OM MIG!!!!!!!!!!!! =(

Så va fasen ska jag berätta om här då? Har ju bara varit kass.. är hungrig men vågar inte äta.

Några "tyck-synd-om-Anna" kommentarer kanske?? *hihi*

Skriver kanske senare...


Albert & Kinja

Idag har mina bröder och min storebrors lilla tik Kinja varit och hälsat på. Det va så mysigt att ha dem här! Kinja har vuxit som tusan och blivit fem månader nu. Hon och Albert e så lika, fläckar på ungefär samma ställe och lika teckning i ansiktet *så söta*
Jag och storebror åkte till stan men allt där va ju stängt överallt så vi gick o käkade på "Rose Garden", så jäkla gott men usch va flott!! Well well.. Efter det passade vi på att åka till "moffe" o fika, han hade rensat bland sina målarsaker så jag fick massa dukar, penslar och färg med mig hem!!! *jippii* Älskar det!! Har så många planer och idèer..

image80
Albert & Kinja

                                                                                 image81
                                                 Storebror får hålla de små vildingarna!

image82
Andreas & Kinja
          image83
                           Bus, bus och åter bus!

Time to go MAXI!!
Hej hej...

For U AnnaT

Hej o hå, nu e det helg!! *just love it*
Sitter me Albert i knät som inte släpper mig en sekund, han tycker om mig mest i hela världen, fast inte enligt Andreas, han tror att han e favoriten, men det e han inte HA! =)
Kollade precis i min klasskompis (AnnaT) bilddagbok och hittade kvinnan för Albert- ROSA!! Så fint.. Albert o Rosa- sitt`n in a tree, K I S S I N G!!! Vackert va? För Anna kommer jag också lägga upp bild på min LOVE Andreas, hon va lite nyfiken på vem snubben e jag ständigt pratar om, here is my maaan:

image77  
När vi campade förra sommaren i Simrishamn!

image78

image79
Å igen min stjärna!! PUSSEN


Nä, nog om min guy!!

Tycker synd om min bror, han e ledsen, han kommer hem i helgen och jag ska försöka hjälpa honom så gott det går.. Finns det ngt värre? Hatar när mina bröder mår dåligt... oavsett vem i familjen som mår dåligt, så mår jag me... DÅLIGT!! Önskar ju dem det bästa... *snyft*

Skönt att det e onsdag o redan helg!! Bara älskar tanken på att det bara e tre veckor kvar i skolan!! LOVE IT!!

Ha en skönt helg!

En tur på fältet..

Åkte ut till Näsby fält idag för att släppa Albert lös så han kunde göra av me lite energi. Man passar på när man har bil. Han blev såklart överlycklig och det började bra. Han gick inte så överdrivet långt från mig och vi har försökt träna honom och belöna så som man ska, fast efter detta inser jag att en lydnadskurs inte hade suttit fel.. Först mötte vi en stor shäfer och Albert blev helt exalterad och började "grymta" som han gör när han tycker om ngt. Damen som gick med shäfern skrattade hysteriskt, jag log lite medhållande och drog iväg Albert. Sen sprang han fritt över ängen o ner till hagen, nästan så vackert att jag hörde ljuv musik i mina öron.. För en sekund såg jag inte Albert och musiken hakade upp sig, ropa och visslade me min visselpipa, tillbaka kommer en Albert HELTÄCKT av BAJS, musiken i mitt huvud ändrades drastiskt till heavy metal! Ytterligare en gång har han visat sin svaga sida för bajs.. *abbe abbe*
Som om inte det räckte..! Vi vänder och ska gå tillbaka till bilen och dum som jag är tänker att han kan ju inte bli skitigare så han får va lös en stund till, då upptäcker han skogsdungen i naturreservatet!! Där skuttar kaniner som Albert vill ändra på, som ett spjut försvinner han in i dungen. Jag piper som en annan kanariefågel me min visselpipa och skriker förbryllat efter Albert. Eftersom han inte kommer får jag bege mig in där i naturreservatet och försöka leta rätt på honom. (de säger att man ska låta glad i rösten för att få hunden att vilja komma till en, det kan jag berätta- inte det lättaste i pressade situationer) Så dyker där upp ett äldre par, jag försöker med
-"Det är roligare med kaniner än mig, haha" Till svar får jag då
-"Är det inte meningen att man ska ha hundar KOPPLADE här?!?!"
Jävla satmara, SÄG DU TILL EN GALEN TERRIER ATT INTE GÅ ÖVER GRÄNSEN TILL ETT NATURRESERVAT!!!!
Då ser jag Albert, börjar treva in i det höga gräset och ska få tag i honom, som en orm slinker han från mig och jakten är igång- jag efter Albert och albert efter kaninen!! *&#"(#/%&"¤#&* Vilken cirkus..

Fick tag i honom till slut, hem till duschen o tvättas! *suck* Jag fick också motion..

Idag kommer Andreas akvarie nr 5 i ledet, hoppas hoppas hoppas att det är helt intakt! Orkar inte hålla på med detta mer.. Lillebror kommer och hjälper, sen får jag minsann laga kvällsmat till killarna som jobbat hårt ytterligare en gång me akvariet/akvarierna.

image73 image74

image75  image76
Han sover på det mest underliga vis...

Tågtripp

Det är en upplevelse att åka kollektivt.. Varje dag sitter jag där och titta på folk, hur de för sig, deras stilar, vad de pratar om ibland osv. Idag var det en så självupptagen kvinna som satt och pratade i  telefon KONSTANT hela resan hem (tro nu inte att jag har för vana att tjuvlyssna men vissa går inte att undgå). Hur duktig hennes flicka va som skulle slå alla fotbollskillar på plan med hennes proffsiga taktik och tuffa sätt på plan. Sen skulle hon rida också och det fick vi minsann veta vad det kostade. För att inte snacka om hennes pendlingstid, att hon överdrev gjorde inget verkade det som medan alla andra på tåget hörde hur hon hittade på.
Förra veckan kom det på ett gäng tjejer i 16 års åldern, de skrattade glatt o vilt åt en utvecklingsstörd kille och viskade sins emellan.. Jag lackade lite och satt och stirrade utan att blinka på en av tjejerna, det funkade när hon mötte min blick, stackarn såg helt vettskrämd ut och bad sina "bratz-kompisar" va tysta. *asgarv* RESPECT! Vill jag tro iaf.. =) För övrigt ser man massa helsköna typer och stilar, ja det där me tåg är en upplevelse!

Längesedan jag gick en måndag i skolan. Hela den här terminen och nästan hela förra terminen har vi varit lediga måndagar, vilket har varit så underbart! Helgen har blivit extra lång och man har fått en dag helt ensam att kunna få plugga i lugn och ro *guld värt*
Dagens lektion handlade om examensuppsatsen till nästa vår, vilket arbete det kommer bli! Att man redan nu ska börja fundera över vilket ämne man vill skriva, vilken litteratur som är relevant, undersökningar och intervjuer som ska göras.. tur att det är ett år till!
Usch va det e mycket nu.. GGAAAAHH!!

Idag va vi bara hälften i skolan... märks att det börjar närma sig sommarlov!!image72



   


Lördagkväll!

Jättetrevligt att ha flickorna här! Inte igår de va hos mig o festade.. Kvällen va lyckad! Hade som vanligt velat stanna hemma o fortsätta på förfesten men så e det ju. Det blev "banken" o där e alltid trevligt, inte alltid roligt men trevligt. Träffade Andreas vid halv ett då han hade varit o spelat poker me grabbarna, gick hem o åt lite. Så skönt att krypa i säng.. älskar vår säng!! =)

Idag har det varit hellugnt, i förmiddags körde jag ut i skogen och släppte Albert! Gick en sväng me honom där sen åkte vi till affären för lite veckohandling, hinner inte imorgon som jag brukar. Sen åkte vi hem och pussade lite på Andreas innan han åkte o fiskade. Efter det la sig jag o Albert o tog oss en välförtjänt vila! *zZz* Nu ikväll har vi ätit gott och ska strax titta på Wallander, söndagsritualen! =)

Snart en vecka fylld me skola.. suck, måtte detta ta slut snart?? Orkar snart inte läsa, skriva, plugga o redovisa mer.. BLÄÄÄÄ!!! Ge mig sol och bränna.. Längtar!

Avis på Andreas föräldrar som gottar sig i Grekland me 32 graders värme.. mmm..

Lite gamla bilder på flickorna o mig!

image65
Elle & jag..

image66
Lite kass kvalitet men syskonskaran e så härlig! Emelie,Emma o Elle..

image67
Emma & Jag på Banken, typ två år sen... Korthårig e jag me.. miss it!

Fint besök..

Sitter och väntar på mina kära vänner, hatar att vänta.. *zZz*

Städat heeela långa dagen, här e såå fint! Kommer väl va fint i typ två dagar sen e det bombnedslag igen. Man hinner ju inget i veckorna.. Shit va slut jag var när jag var klar! Nästan blodsmak i munnen, nä.. inte riktigt men nästan. Dammsugat o tvättat golven, dammat, städat toan pedant, dammsugat o städat balkongen, dammsugat soffa+ alla kuddar o matta me MINImunstycket.. Albert har badats, luckor o allt i köket klart, sovrummet o rent i sängen m.m.m... Trivs så bra när det e rent o snyggt! Andreas sa till mig imellanåt att sluta städa men när trasan väl börjat torka är det svårt att sluta.

Iaf kommer flickorna idag, lite titt på melodifestivalen, hatar schlager men skoj när det e final!

Man vet aldrig hur kvällen slutar så det kanske e bättre jag skriver imorgon och berättar hur det varit!

Trevlig kväll allihopa!

Mina fina skor:
 image63

image64
Påminner faktiskt om ett par jag hade som liten.. hehe

Helguppskattning!

Aldrig mer uppskattar man helgen som när man studerar/jobbar. Eftersom jag varit sjukskriven fyra år i rad vill jag aldrig mer behöva gå hemma på heltid (jo, när jag ska ha en liten bebis), nu kan jag verkligen känna längtan efter helgen igen och det uppskattas sååå!! Trots att man har en del tentor o skolgrejer hängandes över en så är man trots allt befriad från pendlandet och tråkiga föreläsningar.

Såg i tidningen idag att de sålde ut converse, var ju tvungen att införskaffa mig ett par *var faktiskt tvungen* =) När jag ändå va där hittade jag ett par andra söta skor som jag också faktiskt var tvungen att köpa.. jo, faktiskt!!

Linnèa skickade en skojjig bild till mig förresten, i skolan har jag många namn(kärt barn har många namn), de jag hört (som är meningen) är plutten, lillan etc etc.. De jag inte hört (som kanske också varit meningen) kan va hagga, kaxig brud eller ja.. well well.. Här e bilden:
 
                                               image62
Ser ni mig? Drunknar i vattenpölen, snälla vänner man har! *hihi* för övrigt fick hon och Lina i klassen bäst på juridik-duggan, ALLA PLUS TILL DEM!! Duktiga flickor.


Nä, om man skulle hjälpa sin man i köket? Ah, soffan lockar mer.. hihi


Trevlig helg allesammans


Vilken jävla dag..

Ingen bra dag idag alls! Vaknade med samma jävla snurr i skallen som de senaste dagarna.. Mådde illa som vanligt o beslutade att nu får jag väl ringa den där tråkiga läkaren Gunnar. Efter att ha väntat i telekö sisådär två timmar fick jag prata me en sköterska som naturligtvis inte kunde hjälpa mig, inte alls förvånad. Nä, då ska man vänta på att läkaren ska ringa upp efter ytterligare några timmar. När han ringde drog jag ramsan igen som jag dragit för sköterskan ett par timmar innan.. Han sa ju det jag fasat för, när jag ätit de tabletterna varje dag i tre-fyra veckor ska vi se om besvären är kvar och då får de göra den där obehagliga undersökningen jag HATAR innan jag gjort den bara!! Gastroskopi.. för er som inte vet, kamera ner genom strupen ner i magen.. Sådär sugen på den undersökningen kan jag berätta.
Får ofta magkatarr o när jag blev inlagd sist gav de mig medicin mot magsår, tydligen har jag haft besvären för ofta nu så de vill kolla så det inte e ett sår nere i "lille" magen. Läk mage- LÄÄÄK!!
Han undrade om det var mycket stress nu, njaaa... slutet på terminen!! *inte så stressigt, eller??*

Sen att jag går runt och snurrar som en jäkla alkis e ju inte heller så skoj (inget illa menat A-lagare) Stress stress o så stress...

Fortsättningen är nog ännu värre..när Andreas kommer hemom en sväng upptäcker han en spricka i akvariet!! Va faaan, fjärde gången han beställt akvarie som inte e helt! Lagom svettigt eftersom akvariet rymmer 720 liter o väger ca 130kg utan vatten... OOkej.. lite vatten på golvet om vi inte tömmer NUUU! Ett ex antal timmar, spannar, sura miner o svordommar senare sitter jag här och grubblar.. Kan tvätten bli klar snart? Vill lägga mig under täcket o somna om, vakna en annan dag. Tycker så synd om min älskling.. Han som jobbat så med akvariet och det blev så jäkla fint, allting bara... pyts väck! Han vill inte ens ha mat.. Ska nog laga en av hans favvo-rätter ikväll, hemma-pizza! Hoppas han vill ha mat då iaf.

Målat lite till om ni vill se! Har sådana planer för nästa BIGtavla!

**Storebror, jag saknar dej... tänker på dej, KOM HEM!!**

image59
   image60
                        

Den muslimska utmaningen

Idag har jag bara pluggat, pluggat och åter pluggat.. Känner mig faktiskt otroligt duktig måste jag säga. Började med en komplettering jag fått eftersom jag aldrig kunde komma till skolan när nån hade hoppat framför tåget, när den va klar gick jag över till hemtentan som ska lämnas in nästa vecka. Varför gör jag alltid såhär? I början av terminen hade jag bestämt att jag skulle lägga upp exakt hur jag skulle plugga osv för att hinna med allt. Nu satt jag här en vecka innan inlämning och hade inte ens påbörjat. Nästan klar nu! Så skönt.. Hemtentan heter "Den muslimska utmaningen" och för med sig så otroligt mycket tankar och funderingar. Hela denna kursen har gjort det. Igår hade vi en muslimsk kille som var och föreläste, han va jättetrevlig och bjöd på sig själv. Jag gillade att han var så påläst och hade svar på allt! Gillar "rappa-i-käften" människor. Han sa en massa som jag gärna skulle vilja tro på men som jag vet inte fungerar.. det ser man bara man åker tåget till skolan. Stora problem finns i Sverige vad gäller religioner och kultur. Orkar faktiskt inte radda mer här om det eftersom jag inte skrivit om något annat idag men en liten del av mitt arbete ser ut såhär:

Det krävs inte mycket för att förstå att vi har problem i världen. Problemen grundas, som jag upplever det, i b la att folk inte kan acceptera andra som de är, okunskap och naturligtvis kultur och religion. Jag menar inte att religionen bjuder in till krig men att människor tolkar religionen så olika och upplever för sig själv att det de gör är det rätta.

Jag märker tydligt på folk jag pratat med om just detta att det är ett oerhört känsligt ämne, inte nog för mig. Jag har aldrig upplevt att jag tyckt det här med religion och kultur har varit speciellt jobbigt att prata om förr som jag gör nu. Kanske beror det på att jag blivit äldre och ändrat mitt tankesätt, eller beror det på att det är en pressad situation just nu kanske? Mina erfarenheter? Jag känner mig oerhört förvirrad i detta ämne. Det är högst relevant men står mig upp över öronen.

Jag förstår ilskan hos föräldrar som får veta att deras barn inte ska få fira sin avslutning från skolan i kyrkan som de gjort så många år och som hör till, pga. att det är diskriminering. Jag förstår Svenska ungdomar som blir frustrerade och börjar hata för att de inte får ha svenska flaggan påklistrad på sin väska utan att bli nerslagen pga att de tror att han/hon är rasist. Varför får man inte vara stolt över sitt land utan att bli klassade som trångsynta rasister? Det behöver inte betyda att man inte tycker om landets invandrare, utan det betyder för mig att man tycker om sitt land Sverige och alla dess invånare.

Jag vet inte hur den här klyftan kan överbryggas, ibland undrar jag om det går. Det låter hemskt att jag säger så men jag känner det så. I det stora hela tror jag det handlar om att alla på vår jord måste öppna sig och vara mindre självupptagna, lyssna till vad andra tycker/tänker/känner. Respektera varandra för våra olikheter.

Slutligen kommer här några bilder på min snutt när han ligger och solar sig i köksfönstret!

image57

image58


Färdig..

Nu har jag och mina killar kommit hem från svärmor.. ;-) Va där och åt kvällsmat, hon e ensam ibland när Andreas pappa jobbar borta. De e så goa!

Blev precis klar me min tavla, tycker det ser så annorlunda ut på bild, särskilt med mobilen men well well.. hoppas ni e nyfikna nu! =)

Nanna sött inatt..

Vet inte riktigt om man ser guld och detaljer men de finns där i af.. bla "droppar" guldet från den ensamma snurren..
image55    image56

Nuuudel, puuudel...

Uppe me pensionärerna idag.. Stack o handlade kl 09.00 för att slippa trängas i eftermiddag. Fick handlat det jag skulle o sen bar det hem igen så jag kunde sätta igång me städningen. Blev snabbstädning bara, ska ta ett riktigt tag när allt e fixat me de stora akvariet o de små tagits ut. Upp o ner här.. *suck* Förhoppningsvis inte så länge till..

I lördags va jag nere hos tjejerna i Åhus, det va så trevligt så! Skulle egentligen inte med ut men Emma fick för sig att stå för taxi o inträde, gulle henne!! Så jag tackade inte nej direkt utan hänge på ut. Trevligare än det varit på länge, brukar inte tycka det e så överdrivet upphetsande ute på krogen men i lördags funkade det bra! Träffade Andreas när det va stängning, han hade varit ute me sina kompisar, stack o käkade sen hem. Lyckad kväll!

Måste sätta igång me pluggandet igen... igen o igen, inte för att jag börjat! =( *HATAR skolan nu* Stressmoment nr 1! Funderar på att skaffa mig en dödslista som Linnèa gjort! Innebär att man radar upp 10 saker/människor/ting eller va fan som helst som man tycker (förtjänar) att va me på dödslistan. När 10 st e uppradade ska man tydligen bara börja avverka listan.. *hehe* Fööör LOVELY e hon! Det jag vill komma till e.. ska skolan kanske va första på dödslistan? Hm.. tåls o tänka på.

Lite bilder på stuff i vårt kyffe...
                                          image52
                                           Nöjd me min fruktsamling....
                                         image53
                                         Min vackra grubbel-gubbe....
                                         image54  
                                           Söta krukor som Andreas mormor köpt...



                                                     

Konstens alla medel

I torsdags när jag gick till tåget ringde min kärlek, han hade köpt en grej till mig sa han som väntade på köksbordet. Ååå va jag blev nyfiken!! Älskar att få paket! =) Han hade inte mer ledtrådar än att det var stort och vitt.. hm...  Funderade på vad jag pratat mycket om, vad jag vill ha men som jag inte kunnat köpa (vilket jag inte kan me nåt) pga fattigdom. Luskade och tror jag kom på rätt. Cyklade som ett litet barn på julafton hem från tåget, joho! där va en tavelduk! *love him* Jag har pratat så om det nya projektet att måla en tavla till sovrummet, o nu kunde jag påbörja mitt projekt. 
                                                       
Vi hade så mysigt igårkväll, först hämtade vi kinamat och tittade på en rutten film, kolla ALDRIG på "vulcano". Sen pysslade vi med våra små hobbys, Andreas me sitt nya akvarium och jag med min tavla såklart. Albert sprang här med sitt ben och "pratade" först me mig sen me Andreas, sen tillbaka till mig och åter till Andreas.. *haha* han är så rolig! Han pratar på ett konstigt vis, jo han e ju hund så lite konstigt låter det ju, men han pratar inte som andra hundar gör som jag träffat. Vår lille prutt grymtar som en kulting!! Kliar man honom eller pratar med honom eller han bara blir uppspelt grymtar han!! Låter så jäkla roligt.. Kan man ha ljudklipp här? Annars hade ni fått höra..

Nu ska vi ta en tur upp på stan, skriver kanske en rad sen igen! Kolla om ni hittar lille kultingen på de här bilderna! Snacka om att han skiter i mig när vi e o hälsar på fåren i hagen.. 

image50  image51 


En fundering...

Pratade om Sverigedemokraterna i skolan igår. Såg en debatt med Mona Sahlin (partiledare S) och Jimmy Åkesson (partiledare SverigeDemokraterna). Många pustade och stånkade över hur korkad de tyckte Jimmy Åkesson var.. jo, han var inte smord i munnen som han skulle och va väl inte direkt förberedd som han borde ha varit men kan inte låta bli att hålla med om en del åsikter han hade. Det här med att vi faktiskt borde ta hand om de människor som bor i vårt land innan vi erbjuder ännu fler människor att komma hit. Det kommer ju bli fullkomlig kaos om Sverige bara fortsätter släppa in människor utan att ha fixa det som håller på att hända just nu i Sverige. Missförstå mig rätt nu, jag är absolut inte rasist, inte heller invandrarfientlig men nånstans måste det väl finnas en gräns? Det handlar om hur man prioriterar, vad man väljer. Sverige vill så gärna vara bra, Sverige vill så gärna se bra ut för andra- Sverige VILL så mycket!! Hjälpa hit och hjälpa dit, men vad hände med alla som lever i Sverige nu då? Alla klagomål om att vården inte är tillräcklig, långt därifrån! De gamla som begår självmord för att de inte får någon hjälp, det finns inte resurser sägs det. Va fan är det frågan om?? Det handlar väl om VART man placerar resurserna? Det kommer bli korvstoppning i vårt land, det fina Sverige som en gång fanns kommer explodera och brytas sönder.. Inte pga invandrare, inte pga att folk kommer från ett annat ställe än jag själv- utan för att det inte finns gränser här! För att de som regerar och bestämmer inte kan komma överens och enas till det bästa..

Jag vill snart inte finnas kvar här i Sverige, man kanske ska utvandra? *asg*

Började ju bra..

Morsning korsning!

Sista dagen ledig efter en underbar långhelg, går alldeles för snabbt!! Bestämt mig för att plugga men motivation finns det inte gott om här.. Vill att sommaren ska komma NUU o helst igår. Vill slippa den rääliga skolan..

Gör allt för att inte sätta mig me plugg så jag bestämde mig för att rensa ut lite ur köket, tänkte att nu efter mer än 10 månader kan det väl inte finnas så många lik kvar att stöta på? Men JOHO, det fanns det.. Knöt sig i magen när jag hittade foto på min sambo & hans FD.. Inte nog me det, vacker va hon också! Ringde o frågade om jag fick slänga dem, det fick jag.. han blev förvånad att det fanns ngt foto kvar bara. Kunde ändå inte riktigt släppa det och sökte bekräftelse.. "Söt hon va" la jag till "jobbigt..." (åh, stackars mig ;-) "Du e lika söt... minst!!" Pustar ut, tur för honom att han la till det där lilla extra på slutet- MINST!!
Han ringde upp sen igen, ville nog bara kolla så jag inte va nere.. Knäpp man e! Som om det skulle spela nån roll om hon va vacker som en dag? Hon kanske va helt skruvad i pannan.. well well.. Alla har vi en del i bagaget. Jag vet ju vad vi har tillsammans o jag vill inget hellre än behålla det så.. förflutet e förflutet!

Undra vad jag nu kan hitta på för att slippa plugga?

Förresten kommer Andreas nya akvarie idag, nu e de tre att bära det stooora åbäket. Stackarn har haft sån otur me allt vad akvarie heter. Jag ser fram emot att det kommer upp nu iaf, just för tillfället har vi tre akvarier som står.. ett me växter o småfiskarna, ett me ytterligare fiskar o rockan, ett som nu ska stå till sig några veckor innan rockan kan va i det. HATAR att ha det uppställt såhär! En byrå står nu också mitt på golvet i vardagsrummet.. Känns som jag städar o städar- ändå kaos.

Hm.. lalalaaaa.. kanske en fönsterkarm som behövs dammas? Drar nu.. heej!

image48

RSS 2.0