Another sunday..

Söndag igen, helgen går så snabbt... FÖR snabbt..

I fredags va vi hemma hos mina föräldrar och åt middag, såå gott va det! Vi fick en rolig fördrink innan middagen, piggelindrink! 
image307
image308

I lördags skulle EB komma hit men ångrade sig så jag dök ner i soffan me filt o tända ljus, film o kel me Abbe *mys*  
   

Idag har vi hälsat på Andreas föräldrar, efter det va det hockey för Andreas och jag va på riktigt målar-humör, vilket jag allt som oftast är! *hihi*
Resultatet för dagens målande..:
image312

Nu har vi kollat på "ensam mamma söker" O det e snart dags för sängen, imorgon e det praktik som gäller!! =)


*natti natt*

Some more..

image305

Höst

image306

Colourful love


I`m a thief..

Precis varit ute och busat..
Skäms närstan för att berätta vad jag gjort!! Tjatat om en spegel såå länge, det e sant - VI HAR INGEN HELSPEGEL!! Det e verkligen katastrof.. O nu undrar ni varför jag tjatar om en spegel o inte köper den själv, den frågan tycker jag ni ska spara och slå upp CSNs nr på eniro, FRÅGA DEM SNÅLA!!
Anyway... så gick jag morgonrundan med Abbe och upptäcker på vår gata att där står en continer, grovsopor.. Nu kanske ni kan lista ut resten? En perfekt spegel där!! *wiiee* Gick in och lämnade abbe, på me kepsen, knäppte jackan ända upp och smög ut, tittade mig omkring och stal spegeln! Är jag en tjuv nu? Den hade ju faktiskt blivit slängd..?!
För fem minuter sen kom en lastbil och hämtade continern.. attans - jag som skulle rensa i förrådet! Då slipper jag ju det. =)

Abbe verkar relativt pigg idag, skakar mycket o fryser annars e han kelen som vanligt..

Ni som känner mig vet att jag har en förmåga att låta flabben glappa, får väl erkänna att den gör det- ibland lite väl ofta.. I princip varje dag är jag en klump och ställer till det på ett eller annat vis, det e liksom lite min grej.
Igår klassar jag den här händelsen som den värsta för gårdagen:
Jag har precis kommit ut från veterinären och ska sätta Abbe i bilen då en man kommer fram och säger "åh, du har en "redig" bil iaf!" Jag trodde det va ett skämt eftersom jag hade lånat moffes bil som ser ut som en ärta och har en hastighetsmätare som endast visar till 180km/h, vilket betyder att när man kör i 120km/h känns det som bilen ska falla i tusen bitar. Så jag svarade "Haha, jo, jag har lånat den av min morfar så jaa.. personligen tycker jag det e en förbannat seg o slö bil!" Han tittade förvånat på mig och jag log lite stelt tillbaka. Satte mig bakom ratten och backar ut från parkeringen när jag upptäcker att de har en likadan bil!!!!!!!!!!!!!!!
*min vanliga tur*

Aja, inget förvånar mig längre!
För det mesta gillar jag den jag är, trots klumpighet och en käft som går för ofta!

Längtar till fredag när vi ska hem till mina föräldrar och ha en helkväll med god mat och många skratt!
Saknar dem...

image304

hjärtat brister..

Upptäckte igår att Albert hade fått utslag över kroppen, mest ena bakbenet. Mörkröda knutor!?!
Andreas och jag beslutade att vi måste till veterinären igen, nu den veterinären vi tycker bäst om men ligger en bit bort. De ringde tillbaka igårkväll och vi fick en akuttid idag kvart i tolv.
Ringde "moffe" kvickt och fick låna bil sen körde vi.

Väl där sa veterinären "Oo ja, det ser inte bra ut ju!" (snacka om att man blir svettig då..!)
Tog tempen och lyssnade på hjärtat, vilket var bra. Han snörvlar, hostar och får fortfarande lite andnöd i mellanåt så de beslöt sig för att ta halsprov, vilket inte alls var populärt!! Därav fick de ge honom lugnande spruta.
Usch va jag tyckte det gjorde ont i hjärtat när min lille "bebis" ranglade runt o knappt kunde stå på benen. Tog upp honom o famnen där han säckade ihop o va som en säck potatis.
De tog halsprov (envis som han är lyckades de inte få han så deckad som alla andra hudar så han gjorde vad han kunde för att kämpa emot i sitt berusade tillstånd, lyckades bryta topsen på mitten, *veterinären bara skrattade* "Vilken bestämd liten kille du har!" Jodå.. sådan mor.. sådan..HUND!)
När han fortfarande var väck så gav de honom en kortison (stavas det så?) -spruta också. Slutligen en uppvaknande spruta.. 3 sprutor på en o samma gång, temp där bak och drogad på allt det.
Han va så duktig!! Viftade ovetande på svansen, glà prick e han!

Vi fick medicin med oss hem, provsvaren kommer på fredag.
Alltså INTE noskvalster!!! *grrr* utslagen var en allergisk reaktion antagligen mot just medicinen för kvalster. Att man inte kan lita på vissa veterinärer!!

Spänt väntar vi nu på provsvaren! vad kommer härnäst? vad är fel på hans lilla hals? Vi hoppas också att utslagen inte blir infekterade och man måste sätta in antibiotika..
 
Tycker så synd om honom, han ligger helt utslagen nu efter en dag full med obehag och spänning!

Så därför.. tänker jag inte sitta här mer utan gossa me honom, min lille ögonsten..

image303

Nyfriselerad!

Albert har blivit kass igen, på annat vis. Knutor från bakbenet fram till nacken, röda svullna knutor! *va e nu detta?* Han kan ju inte direkt berätta vad som är fel, om han har ont eller så.. Blir väl vet. igen, BILLIGT!

har klippt o färgat idag, blev jättenöjd! en tjej som va elev och tog halva priset, fast det kändes som ordinarie när hon sa beloppet.. *jajks* Vill man va fin får man lida pin!
Lovat bild här så, here it comes:
image301
image302
Alltså, behållt längderna, klippt lugg o toppar, ljusa och svarta slingor från öra till öra genom luggen. Mörk botten och ngn sorts färg som gör att det ska glänsa mer! Det ni! =)
Ser lite grå o trött ut.. det e jag me.. Bläää

Bingen tidigt ikväll?
Efter De Desperata naturligtvis...

*orolig "mamma" till Abbe*

*Nothing To Write Here*

Har min lillebror här, nästan varje måndag. Tycker om att pyssla om honom och få honom att trivas hos syrran. Han verkar tycka det e skönt att komma hit, titta på film på stora tv:n, ligga i vår breda soffa och äta vår mat. Det är något han alltid tyckt sen han var liten - allt JAG har vill HAN ha. maten på min tallrik är alltid godare än det som ligger på hans tallrik! Drickan i mitt glas är alltid godare än det som är upphällt i hans glas.. =)

Visst är det en underbar känsla att kunna hjälpa/stötta ens nära och kära? Självklart jobbigt att de har dåliga dagar och jag önskar dem allt gott men känslan av att vara behövd och få stötta tillbaka känns bra. Jag som alltid blir stöttad när mina dåliga stunder dyker upp och vinden blåser hårdare, vill kunna ge det tillbaka och det får/kan jag..

Ååå, nu ringde Lizette o pojkarna! va mysigt, de kommer till kristianstad o ville ta en fika! *jippi* Längesedan jag träffade dem! Hon har tvillingsöner, Hampus & Hannes, gudomliga dem också!

Nä men då kanske man får ta o hoppa in i duschen då, slas-hasen jag kan ju inte visa mig offentligt såhär!!

Pöss

Some pictures

Kvällen igår bjöd först på grill med min honey sen resterande kväll tillsammans med vänner.
 Hälsade på våra vänner Anna & Krille o deras lilla Tyra.
Anna och jag lärde känna varandra för längesedan när vi bodde grannar, då vi var singlar o livet såg annorlunda ut. Anna träffade Krille och jag flyttade tillbaka till Åhus, kontakten försvann en aning.
Sen träffade jag Andreas som visar sig jobba tillsammans med Annas Krille, nu ses vi igen, när livet verkligen ser annorlunda ut! På ett positivt vis.. De har en liten dotter på 1,5 år som är världens solstråle!!
image294
Hon är så underbar! Pratar för fullt, man fattar hälften men vad gör det? Andreas - som kallas för "Dogge" av alla utom mig i princip - gillar hon skarpt!
"Ogge, Ogge, Ogge!!" säger hon. Gulle hon!
Ska pussas me honom, lägga pussel och visa alla sina saker, härligt o se!
kan man hjälpa att man längtar ännu mer när hon sitter me snuttefilt & napp och tittar på "Emil i lönneberga" i Andreas famn? *åååå*

Har inte mycket att skriva idag så jag bjuder på lite bilder istället!
image295
*mmmm*
image296
marimekko såklart! =)
image297
Fortfarande vackra!
image298

image299
Blå himmel idag!!
image300
Abbe håller mig sällskap på balkongen!

Saturday

Var hos veterinären igår med Abbe, troligtvis kvalster i nosen. Fick medicin och hjälper inte den måste han bli sövd så de kan titta ner i hals osv. Ev operera bort hans mandlar. Han var svullen och röd men det kunde tydligen lika gärna bero på all hosta o nysningar. Jag tycker han har blivit sämre och tror inte riktigt på det där med kvalster.. inte så som han mår nu..

Igår lagade jag helstekt fläskfilè och klyftpotatis m. sallad osv till mig och älskling. Det blev smarrigt, sen tog vi Abbe i kopplet och gick till Videomix för att hyra nya BECK, vi älskar BECK-filmerna, sett alla! Lite godis också förståss *mumma*

Mår dåligt i mellanåt av medicinerna, får fruktansvärd huvudvärk och mår illa, så jag hoppa i säng innan Andreas, både jag och Abbe behövde vila. Känner mig ganska utvilad idag men huvudet värker ändå..

Fick underbara rosor av Andreas mamma igår
image293
Jag tycker så mycket om att ha nya fräscha blommor till helgen!!

Nu ska vi strax vidare, skriver nog ikväll igen när jag sitter här ensam.. *böööl*

Stackars han..

Då var det igång igen med Alberts hals.. Han får knappt luft imellanåt.. stackars min lille Babbeli-bopp-bibb!
varit vaken i omgångar i natt när "attackerna" kommer, kippar o kippar efter andan. Jag får sitta upp så han får luta sig på mig när han vilar, han vill inte ligga ner för halsen är så svullen så då kommer ingen luft in. Han ser ut som ett litet barn som vägrar att somna men behöver inget annat. Sitter o sover, så fort ögonlocken faller ihop öppnar han dem med ett ryck igen. Skakar som ett asplöv och ligger för lågt i temp..
Folk tittar förbryllat när vi försöker gå ut på promenad, undrar om jag fattat att han e sjuk.. Deras blickar ser ut att säga så iaf.
Fått tid kl 13 idag hos veterinären, vågar inte chansa o vänta till måndag.
Pencillin på honom också skulle jag tro, han o jag, sjuklingarna!
Aja, bara han blir frisk!





Lucky me!

Har som ni ser fått min blogg uppfräschad ikväll av goà Johannah
www.ztarla.webblogg.se
Stort TACK till dej som hjälpte mig med min FD tråkiga blogg!!

Tycker det är trist att mina smaklökar verka lagt sig i ide.. smakar nada och ingenting!
Så sugen på olika saker, men det smakar inget.. *böl*

Ikväll är det EFTERLYST, JIPPII!! Och Heroes - JIPPII!!

Imorgon är det fredag, också JIPPI men det händer inte mycket den här helgen.. Måste ju ta det lugnt med tanke på min "lilla" mage och alla tabletter, känner mig som en narkoman..*nää inte riktigt*

Okej gott folk, ha en mysig torsdagskväll!!

image291

Hili.. nu har "hon" gjort det igen!

Så var det dags att utmärka det klumpigaste jag gjort denna dagen, ändå har jag bara hunnit halvvägs!

Ligger där på soffan och känner hur ögonlocken börjar ramla, Albert hoppar o vill ut. Tar tag i saken, måste ju ändå gå inom affären och köpa ngt litet att äta till lunch, slår två flugor i en smäll!
Med mysbrallor, nikeskor, håret i en svans och kepsen på, blek utan smink ger jag mig ut med Albert i koppel. Fastnar ngn sten under skon o jag skrapar av den mot asfalten, går vidare. Binder Albert utanför affären (där jag tidigare beskrivit att Albert la en bladda på trappen - samma affär) Där jobbar en kille som smilar extra när jag kommer, skojjat med Andreas o sagt att han e nog kär i mig! Han är utländsk, haltar o kan knappt röra sin högra sida, pratar bara engelska. Iaf, tar min paj i frysboxen och går mot kassan. Väl där frågar den här killen
-"Do U speak english?"
Jag svarar att det gör jag, vidare fråga..
-"Do U live alone or with your family?"
Jag svarar -"I live with by boyfriend and my dog"
Hans ansiktsuttryck blev lite dystert och så halvlägger han sig på disken och kommer med sitt ansikte FÖR nära mitt o säger "Oh, I wanted to be you friend, in a special way.. my plans did`nt work"
Jag ryggar o svarar självsäkert "TO BAD!" vänder sedan på klacken och går ut ur affären, halvt stolt att jag blivit raggad på när jag är mitt fula jag, vadå att han e halvt invalid?..ah, va fan, ragg e väl ragg, eller? Any way...
När vi är hemma igen tar jag kopplet av albert och först då märker jag att min högra sko är högre än min vänstra på ngt sätt... kollar ner o ser att jag dragit med mig halva skogen hem.. men hur fan.... tar av skon o ser, VÄRLDENS STÖRSTA hundbajs!!!!! som dragit åt sig blad, grenar, sten osv. Tjusigt Anna, mallig fick du va för ett par minuter. Tänk att jag gått där inne i affären och sen lämnat affären med att stolt vända på "klacken" med orden "TO BAD!" i min mun...!! Alltså, "stenen" jag "skrapade av" INNAN jag gick in i affären - satt kvar i bajset, också en bekräftelse på att jag faktiskt trampat i det INNAN jag kom in i affären..

Krävs mig till detta, inget jag rekommenderar att prova hemma!

=) So long...

image286


En sann skorpion..

Sitter och läser och stjärntecknet Skorpion, det vill säga - om mig själv.
Mycket som stämmer.. skrämmande, eller letar man i hjärnkontoret efter saker som bara MÅSTE stämma?

Goda egenskaper

Skorpionen är charmig, intelligent och målmedveten. Du vet vad du vill och går alltid till botten med saker och ting.

Du älskar att utforska och undersöka - vad det än må vara - och du gör det passionerat och intensivt.

Skorpionen är också ömsint och fantasifull och du ses ofta som en intressant och spännande person. Du är en sann vän och har också ett gott hjärta till dem

som är svaga och verkligen behöver hjälp.


Jo, det vill jag ju verkligen ska stämma iaf..

Mindre goda egenskaper

Skorpionens starka vilja och målmedvetenhet kan ibland göra att andra människor såras. Din största svaghet är svartsjukan. Du vill ofta och gärna förändra och göra om - både för dig själv och för andra. Det gör att du ibland kan ses som lite manipulativ och beräknande.

Skorpionen är lättretad och då vill du gärna hämnas med din giftgadd - ofta på ett lite tjurigt och barnsligt sätt.

Du är mycket varm som person men det finns ändå en inneboende misstänksamhet som kan göra att du dömer människor i förväg.


eh, det skulle jag väl kunna hålla med...om...delvis! *jaijks* Mindre skoj..

Så tänker du

Du är nyfiken och har alltid din radar igång i din omgivning. Du vill veta vad som sker och vad som är på gång. Du behöver känna att du har kontroll på den situation du befinner dig i.

Du tänker kreativt och strävar hela tiden framåt.


Hope so!!

Kärlek och vänskap

Så ser du på kärlek och vänskap

Du är mycket passionerad när det gäller kärlek. Du faller pladask och tar för dig intensivt och fullständigt.

Du behöver ömhet, fantasi och känna åtrå för den du älskar. Samtidigt måste din partner vara intellektuell och en person du kan se upp till.

Du vill inte binda dig för tidigt utan vill skaffa dig så mycket livserfarenhet som möjligt innan det är dags.


mmm..

Yrken du passar inom

Ditt intresse av att ständigt utöka kunskapen och det faktum att du inte ger upp inför problem, gör att du passar inom flera områden - exempelvis inom vetenskap, psykologi, kriminologi och arkitektur.

Din höga ambition och kreativitet är sådant som också gör dig till en god egen företagare.

Din uthållighet och pålitlighet har du också nytta av i flera yrken.


Stämmer som bara den!!

Sjukt detta..skrämmande och roligt på samma gång!

Väntar på att gulliga Johannah ska fixa till min blogg, den kommer bli såå fin! *längtar*

Mår hyfsat bra idag, hade ont i halsen som tusan igårkväll, kanske inte så konstigt? Magen var upprorisk och ögonlocken hade svårt att hålla sig uppe. Tänk att spänning kan göra en så matt.. Idag är en ny dag, och vädret bjuder på innomhusaktivitet, så som film.. hehe! Älskar att hitta ursäkter för att få ligga i soffan.

Såg ni Grey`s Anatomy igår?? OOOoaaaawwww!! Jag ÄLSKAR verkligen den serien.. Ibland vill jag bara hoppa in i TV:n och umgås med dem, härliga underbara människor!
Min favorit är Sarah Ramirez som spelar Callie.
image284 
image285
Hon e ju så vacker!! Känner igen mig i hennes personlighet i mellanåt.. Tycker oftast som hon..

jaja, beroendeframkallande serie!

Nu måste jag ut o promenera, annars kommer jag växa fast i stolen..

Have a nice day everyone!



 


*uLk uLk*

Fyyy faaaan!!!!!! (får man i detta fallet säga/skriva)
Det var det äckligaste jag någonsin behövt göra! Dessutom var de minuterna de längsta i mitt liv.
I detta fallet hade jag lugnat mig för mycket och intalat mig själv att jag skulle få lugnande, nån gegga att dricka innan och kanske hinna diskutera/prata mer med mig om vad som skulle hända osv. Nä, inkallad direkt i undersökningsrummet, två sprut av bedövningssprayen i halsen sen va det att lägga sig på sidan. Jag sa hur rädd jag var och frågade om jag inte kunde få ngt lugnande, "Jag tycker vi provar utan först och går det inte så sätter vi in lugnande på dej"  Jaha.. vad (HUR kan man) ska man "säga" när slangen är långt ner i magen? En tratt i munnen för att hålla gapet uppe, kände Andreas hand på min arm en kort sekund innan en sköterska tog hans plats. Läkaren sa att det var viktigt att lyssna på honom och slappna av, så skulle allt gå bra! Slappna av? MY ASS att det ens går när man blir halvt magpumpad!!!
Väl klara (besparar er detaljerna) så släppte spänningarna och två-tre tårar kom.. Inte innan, men efter, normalt funtad? Tydligen har all min träning att lära mig att slappna av i pressade situationer gett färdighet, jag va såå duktig sa de!! Underlättade undersökningen genom att jag tog det så lugnt och lät dem göra sitt jobb, jo, jag ansträngde mig verkligen och kudden jag låg på fick sitt, även sjuksköterskan som stod bakom mig, grabbade tag i hennes hand o kved, "Såja anna, slappna bara AV!" Tar hon den platsen får hon skylla sig själv.. (Kanske har lite muskler kvar ändå, men tanke på tidigare inlägg=)
De hittade felet! Jag som gått med de här magbesvären sedan liten och just gastroscopi har varit på tal innan. Kronisk magkatarr, bakteriehärva i magsäcken och rodnad. Dunderkur väntar på ca 6 tabletter om dagen utöver mina vanliga, sen ska jag va besvärfri! *så lycklig över det*

tack för de tankar ni skänkt mig (om ni nu har det vill säga)
Tusen pussar på min älskling som höll mig lugn och stannade vid min sida hela tiden!!
*Underbara du!!*

I made it, i vanquished the demon!!

image277


Morph!

Sitter här och morphar efter långrundan med Albert! Så.. en liten lek väntar! Jag skriver namnen på dem jag morphat mitt eget ansikte med och ni får placera ut dem, take a guess!













Christina Aguilera
Britney Spears
Angelina Joulie
Ashlee Simpson
Adolf Hitler
Jennifer Lopez

Svårt? haha..
Linnèa, du har rätt.. man blir lite beroende!

Dream or for real?

Vaknade alldeles ifrån mig, drömt så hemskt i natt.. Det känns så verkligt på ngt sätt, nästan som att klumpen i halsen finns kvar när man vaknar. Ibland när jag drömmer så hemskt tänker jag i drömmen att det måste vara en dröm, ändå känns det så verkligt! *rys*

Börjar bli riktigt nervös inför morgondagen, det jag fasat för i så många år ska bli gjort imorgon. Många som skriver/säger att det inte är så farligt osv, hur allt kommer gå till osv. Saken är den att jag vet precis hur det kommer gå till, ungefära storleken på "slangen" (eller vad man ska kalla den), vilken bedövning man får osv. Jag repeterar det för mig själv i huvudet gång på gång för att vara så förberedd jag bara kan på det som komma skall. Jag vet att jag kommer klara detta fint, men det kommer antagligen en tår eller två pga att jag e så satans rädd för detta!! (För er som inte fattar alls vad jag pratar om så är det gastroscopi jag ska genomgå imorgon.)
Jag som inte ens klarar av när doktorn ska ha en pinne i halsen o kolla halsfluss, allt vad hals är är FOBI! Klöks ju för fan bara jag har en tandborste i munnen.
På frågan om varför man inte kan få bli sövd vid denna undersökning fick jag till svar "Nej, det går tyvärr inte eftersom vi behöver din hjälp att svälja slangen tills vi kommer förbi struphuvudet!"
Jo, men jag känner mig genast mycket tryggare och lugnare! *gaah*
Andreas däremot tycker detta är oerhört spännande och har föreslagit att sköta kameran och ja, hela undersökningen om det skulle va så. (detta endast för att han älskar att tetas med mig, killar..killar...) Han undrar också om man kan få behålla filmen och kolla på den hemma!? Njaaee.. om man hade fått det vet jag inte riktigt om jag skulle vilja se från mun genom strupe, magmun och ner i magsäcken mer än en gång.
Enligt svärmor kan man få extra bedövning, jag hoppas på allt!! Om det så ska va första gången jag provar på narkotika så gärna för mig!! Något som gör att jag bara älskar att bli undersökt oralt..

När jag opererats tidigare fick jag ett mirakelpiller innan jag skulle bli sövd, DET pillret skulle jag vilja ha i kroppen imorgon sådär vid 9 tiden! Nä, nu får jag lägga av.. Andreas finns där, håller min hand.. Förhoppningsvis tyst o inte frågar 3028 frågor (Typ lika nyfiken som jag) Känns skönt att han finns där med mig. Jag trodde inte han ville följa med in eftersom det inte är den ljuvaste musiken för öronen att höra någon klökas för livet men det brydde han sig inte om, skönt!
Ska äta en dunderportion ikväll, sen e det fastande tills undersökningen, efter det undrar jag om jag är så sugen på ngt annat än möjligtvis yoghurt.

Snälla, ni som har en liten liten pytte liten tanke över, låna mig den e ni goa? tack..
 
 
Vilken väg ner och "redskapet" - kameran.. *rys som tusan*
image270


Sunset tree..

image266
man ser inte så bra att det är massa pärlor o så, men iaf!
Present till storebror

Eviga måndag..

Helgen går snabbare än veckan, ändå bara flyger veckorna iväg, skrämmande.. Iaf - måndag idag!
 
Helgen har varit bra, det blev inflyttningsfest i lördags, härlig lägenhet! Det är något visst med att va nr 1 i ett boende, hela huset nybyggt, ingen som rört sig samma rundor som man själv ska göra i sin lägenhet, ingen annan som suttit o gnidit in toaringen osv.. *ulk* Perfekt lägenhet iaf, gillade fönsterkarmarna.. breeeda i sten. Lite kuddar o ljus där, en typiskt läs o myshörna. Jag som älskar o kolla på folk hade suttit där så fort jag fått en stund över och bara granskat människor från den höjden!
iaf.. storebror kom in och festa med oss, han har varit hemma och hälsat på i helgen. Det blev GRAND och jag va glad att jag hade bror o älskling där för vilket trååk ställe.. som alltid! Träffade lite skoj folk iaf, gamla kompisar sen skolan osv. Dessutom sjöng ett ex till mig - Emil, men sen sist jag skulle hälsa på honom o ge en kram och blev nersprungen av en flock hungriga gam-brudar o blev puttad till marken- så nöjde jag mig med att lyssna på musiken han framförde.
Vi gick hem tidigare o lagade mat i vanlig ordning, annars klarar man inte dagen efter.
Hade mina lovely skor på mig jag fått av Andreas mamma, jag bara älskar dem och känner mig så fin i dem!




Jag hade den här skjortklänningen till som jag fyndat på JC för 25kr!! Skrämmande billigt.. hur kan man låta bli? Hade ett brunt skärp i midjan också vilket Andreas tyckte var förskräckligt fult men jag följde min kvinnliga intuition och det kändes bra! Bror tyckte det var skitroligt att se mig i klackar, eftersom jag aldrig varit speciellt flickig som liten och först nu börjat uppskatta kvinnliga kläder på mig själv (annars bara varit fint på andra) - så bjöd han hela kvällen! Det tackar man inte nej till.. jag kan sova i klackar om det innebär att han flyttar in hit och bjuder på allt i vardagen också?! hehe.. nää..
Fyndade ett par surfar-shorts också på JC, ett par Frank Dandy som kostat 599:- betalade jag alltså 25:- för, supersköna att bara gå hemma i..


Satt och provade på att "morpha"  igår, jag skrattade så jag grät, Andreas gick förbi i mellanåt och bara skakade på huvudet, undrade om jag inte skulle gå o lägga mig o vila lite.. verkade trött!! haha! men kolla in det här, första bilden är den jag använde för att sväva ut med resten är... ja, se själva!
   
"Vanlig", som bebis, som asiat, som gammal!
Alltså.. jag  tycker de är så äckliga!! Men samtidigt så sjukt roliga så jag kan inte sluta skratta åt detta!! =)
Jag passar ju varken som bebis eller gammal, kan jag få stanna i denna åldern tills jag dör? Hemska tanke..

Linnèa: Varför får du så vackra bilder och jag sådana här skräckexempel? Beror det på utgångsbilden? *moahaha*

Nu kom lillebror.. kanske skriver sen!

Hej hej

Ultimata fredagskvällen..

Det blev ingen middag hos Andreas föräldrar så vi köpte pizza, hyrde film o köpte godis. En ultimat fredagskväll tycker jag! Vanligtvis är man trött och vill bara ta det lugnt en fredag och det är Andreas men inte jag.. Jag har ju inte gjort mycket ansträngande denna veckan precis..(förutom kastat pinnar till Albert...aj!) Segt. Men jag vill inget hellre än umgås me min "lilla familj" så jag stannar gärna hemma ikväll!

Vi har hyrt "The Number 23" me Jim Carry, ska bli spännande o se honom i en thriller, mer vanligt att se honom i komedier ju.. fått bra recensioner iaf!

image257

Eftersom Andreas nu kollar lite på fotboll tänkte jag skriva här.. Men om vad? Hm..

Jo, lackade när jag tittade på nyheterna igår, Fredrik (fucking) Reinfeldt! jag skulle aldrig vilja ha den positionen som han har men herregud, lyssnar han något alls på vad folket i  Sverige vill/behöver??
Kan bara skratta mig lycklig att mina 4 år som sjukskriven inte var under tiden han regerar, "vårt folk kan jobba mer än vad de gör!" Hade jag varit tvungen att jobba under tiden jag var sjuk så.. nä, det hade inte gått. En sak som underlättade mycket under den tiden var just att jag kunde lägga jobbet åt sidan och koncentrera mig på mig själv och min sjukdom. Även om jobbet fanns där i tankarna och att jag en dag skulle behöva gå tillbaka så fanns där ingen stress eller press, fick berättat för mig att det skulle ta lång tid att läka, det fick ta den tid det tog.
Hur ska det då gå för dem som är i den sitsen nu som jag var ? Får verkligen hoppas att han inte menar i alla fallen.. det finns säker många i vårt land som utnyttjar systemet och de förstör ju verkligen för dem som behöver hjälpen.. Det gör mig arg!!
image258

Ah, det ska absolut inte få förstöra min fredagskväll, o det gör det inte heller! =)

Hoppas på inflyttningsfest imorgon.



Klen..? Jag?...näää

Vaknade med träningsvärk längs hela min högra sida o min högra arm.. Mycket konstigt tyckte jag. Kom sen på VARFÖR! Jo..håll i er nu - Jag kastade pinnar med Albert i parken igår!!!!!
Beror det på att det är en ovanlig rörelse eller beror det på att jag helt lagt gymmet åt sidan? Håller jag på att falla ihop i benskörhet o förtvining om ett par år?
Funderat mycket på det där, hur jag skulle kunna få in träning i mitt liv? Finns liksom inte på världskartan just nu.
När? Var? För vilka pengar? För vilken ORK? Nä.. går inte. Det som ska vara lika självklart i livet som att äta...
Jag som tycker att jag går mina rundor med Abbe och är nöjd med det, vet egentligen om att jag behöver mer.
Jag skulle inte orka att träna så som jag har det nu, när hela dagen går åt att pendla och gå i skolan, tiden jag får hemma är värdefull för mig och hade jag då stressat vidare för att träna hade jag aldrig fått ro om jag känner mig själv rätt. Dessutom hade jag fått lida av dåligt samvete över att jag inte umgåts me min lilla familj så som jag vill..
Finner inte en utväg heller när detta ska ordna upp sig, när man slutat skolan får man förhoppningsvis jobb som tar upp tid och ork, sen vill man skaffa barn som VERKLIGEN kommer ta upp tid och ork.
Aja... nog om det.. Den tiden, den...inte sorgen men den.. ja, DÅ!!

Idag är det FREEEDAG!! Lovely..
Först e det tvättid kl 13 idag, sen måste jag till apoteket en sväng. Vill rensa garderoben också.. E ju klar med de kompletteringar jag skulle göra så jag kan ägna mig åt annat idag.
Lugn kväll ikväll, antagligen blir det middag hemma hos Andreas föräldrar, sen ska vi hyra film och gotta framför den. Imorgon blir det nog inflyttningsfest om allt går som planerat men det vet man aldrig i vårt umgänge.

Njaa.. lite Crimetime på Discovery nu kanske?

image255


Så drar det igång!!

O då va det torsdag igen, oj va veckorna går! Ikväll är det favoritprogrammet på tv - EFTERLYST!
Nu startar alla serier igen och det e UNDERBART! Nästa vecka blir det mycket ar jag och Andreas kommit underfund med,
TISDAG
Desperate Houswives


ONSDAG
Grey`s Anatomy


TORSDAG
Efterlyst


Vet inte riktigt hur vi ska få ihop det nu när Heroes har startat också, den serien e ju också grym! tur man har inspelningsbar DVD..
LÄNGTAR!! =)

Igår blev det, tro det eller ej, en del pluggande och det känns toppen. Ska fortsätta nu och försöka få det klart. Hade varit skönt o känna att man åstakommit ngt den här slappa veckan..
Vaknade till superfint väder så jag funderar på långrunda me Abbe efter lunch, kallt men vackert, friskt och skönt!

På fredag kommer storebror hem en sväng, ska bli mysigt o träffa honom! Vi går nog ut och tar en öl eller två.

Hade fått en kommentar från en ny tjej idag, gick in på hennes sida och hittade en liten text jag tyckte mycket om och den lånar jag lite idag, hoppas hon tycker det e okej, för den passade mig perfekt - så som jag tycker liksom:

"Den som slår,har oxå blivit slagen..
Att fly från sitt ansvar ,är att fly från sig själv...
Bättre att försökt & misslyckats,än att inte försöka..."

Några kloka ord såhär en torsdags förmiddag, hej hopp!



Min MEGA

Tänkte dela med mig av min nya MEGA tavla som precis blev klar...
image248

image249

image250

Åter igen tagit bilderna me min kassa mobil.. ha överseende me detta!

Tråkiga dag...

Idag är en sån blörk-dag som inte borde få finnas.. Började igår med illamående, ingen speciell lust att göra ngt alls osv. Drömde hela natten massa konstiga drömmar som är svåra att släppa när man vaknar... Nyser och känner mig konstig i halsen. Fysiska besvär kan jag ta men jag verkligen HATAR att känna mig nere, det är en rysare.. Sen jag vaknade har det regnat, det verkar inte ta slut heller, jag vill ha gummistövlar så jag kan ut och trampa i gyttja o hoppa i vattenpölar och bli alldeles blöt i ansiktet!!!!!!!! *suck*
Jag gillar att man slipper känna ångest över att man sitter inne en fin dag, idag får man titta på film och bara gotta sig.

I fredags var det invigning av LaCucina som Andreas vän äger. Det var trevligt, klackar o champagne o goa vänner! Eftersom restaurangen inte hade öppet första kvällen utan det var bara mingel sprang vi inom McDonald`s på vägen hem till oss där vi umgicks lite till.

Igår var det fotboll, verkligen svårt att missa! Killarna skulle sitta här så jag flydde fältet, hängde med föräldrarna till deras husvagn i Tobisvik. Längesedan jag umgicks med dem.. Blir ju så när alla är uppe i sitt, jobb, skola osv.
Vi grillade och åt så gott! Godis o film o massa prat som vanligt!
På söndagen skulle allt monteras ner eftersom säsongen snart är över. De har ju golv och hela skiten i det där förtältet så det tog lite tid. Jag gjorde lunch i vagnen när mamma och pappa påtade där ute, plötsligt skriker mamma till och hoppar upp på släpet vi hade med oss och pappa bara skrattar. Vi hade små inkräktare under plankorna som håller golvet. Tog kort:





Fick inget kort på musen som sprang där, hihi! Jag skulle plocka ut dem så mamma kunde komma in i tältet igen, gick ju inte så som jag ville så jag gav upp och tog upp dem i handen, jag tror vid det tillfället fick mamma ett slaganfall o pep "Vad gör du unge?" Även om hon tyckte de va så himla äckliga osv hade hon ändå ett och annat o säga om HUR och VAR jag skulle placera dem, det kunde ju va mamma o bebis så de skulle bli släppta tillsammans, haha, hon för go! Jag sprang efter henne med ett sånt "rack" med elektricitet som man dödar myggor med, fast det va spindlar jag gav stötar o dödade.. hemska mig!

Det var tomt utan min Andreas o vår Abbe så jag plockade upp både Wille o kinja i sängen när jag skulle sova, de e så goa!





På vägen hem somnade de som små bebisar, gulligull!

Nu e det nog dags för mig att göra lite nytta.. plugga? njaaa...städa?...njaaaee.. Suck, MÅSTE!!
hajhaj

 

Hundträff i parken!!

Tänka sig, Beccas Roffe och min Abbe funkade ihop mot alla odds. Två Jack Russell Terriers i ungefär samma ålder o hanar båda men de hade jätteskoj o va helt slut när de skildes åt. Abbe e verkligen den dominanta typen o bestämmer nog över Roffe me trots att han e äldst.. Skoj o träffa Becca me, vi e lite i samma sits ang LIAn nu. På tal om det, LINA! du hade rätt, det gäller fyra veckor för mig, inte åtta... det e lite komplicerat men det e det som gäller - FYRA veckor.

Veckan har mest kretsat runt min lille Abbe, han behöver uppmärksamhet nu när han varit själv hemma i två veckor om dagarna. Tur han har sin "farmor o farfar" som räddar honom i mellanåt.. =)
De kom o hälsade på idag, fick tillbaka mina skor omklackade så jag ska va fin ikväll på invigningen vi ska till. Andreas kompis öppnar en restaurang här i kristianstad och ikväll är det smygpremiär, mingel med champagne o smått o gott. Ska bli trevligt! Innan vi ska dit ska vi titta bort hos Sebbe & Emma, ska bli sminkad o allt, inte fel o vän me en make-up artist!! *hihi* hon e så go Emma, skrattar så fort jag träffar henne, så lika men ändå så otroligt olika. Lika värderingar i livet, har alltid något att prata om. Härligt med sådana människor!

Har ni tänkt på det talesättet att "gränsen mellan att hata och älska är hårfin"?? jag tycker personligen att HATA är ett så starkt ord så jag skulle mer vilja säga att den man älskar är den man kan bli mest arg/frustrerad/sårad på/av. hur kan en människa man älskar så högt göra en så OTROLIGT arg och ledsen? Antagligen för att denna personen betyder mycket och det den säger/gör tar man åt sig extra pga det. Hade det varit en person man inte bryr sig om hade orden/sättet inte bitit på en, eller är det så? Hm...

nu ska vi snart iväg men jag skriver kanske imorgon igen, ska inte säga för mycket nu, har en tendens att låta det gå veckor mellan gångerna här har jag märkt...

Trevlig helg alla!!

¨    
Pysslat om honom lite i soffan me filt osv... sött va? Me love..

Stress...eller??

Första dagen på nya LIA-perioden (Lärande I Arbete= praktik) och lillstrumpan Anna har ingen plats de första 8 veckorna.. Ringt runt som en galning och det är verkligen svårare än jag trodde att komma in någonstans. Man vet ju själv sedan man jobbade att när det ringde praktikanter är det bara jobbigt och man avfärdar dem snabbare än snabbt, dras me en okunnig praktikant är det ingen som önskar. Men samtidigt är vi ganska insatta i detta nu och arbetsgivare borde se oss som gratis arbetskraft!! De borde slåss om oss istället... men icke..

Albert är iaf lycklig att "mammsen" är hemma. Välte förresten en kruka på balkongen igår, jord överallt och det skänkte inte jag en tanke på när jag öppnade dörren i vanligt ordning idag. Albert har alltså med sin unika energi dragit in en HEL del jord in i vardagsrummet nu. Jag behöver inte sitta och deppa att det inte finns något att sysslesätta mig med, det ordnar Albert!

Målade klart en tavla igår, det är både decupage och målning. Mamma och pappa har gjort om i deras uterumo ch färgerna är svart (brunt), vitt och detaljer i lila. Tavlan blev såhär, hoppas de blir nöjda:


Helgen har varit bra! I fredags blev det bara lugnt framför tv:n o go mat. I lördags kom vänner hit och stannade till natten, alltid trevligt! För en gångs skull stannade alla kvar, alltså ingen som gav sig ut på stan vid tolvslaget som det brukar! har alltid roligare på förfesten så det va lyckat!
Lockade håret, blev inte som jag tänkt så jag fick sätta upp det:
   
I går kom Andreas föräldrar hit på fika. Blåbärspaj med vaniljsås, "chokladboll", färsk ananas, kaffe och läsk. Mumsigt! Tänk att så lite kan göra nån så glad, de uppskattade det så! O vi uppskattar ju deras hjälp som bara den! En liten fika e ju det minsta man kan göra.. Vi satt och tittade på nästa termins "att göra" och såg att jag de första 9 veckorna ska studera på Malmö Högskola vilket betyder att Abbes "farmor & farfar" får rycka in igen, såvida inte Andreas jobbar på ett vis så han kan ta honom.
Stackars dem...

Nu ska jag fortsätta "jakten på den försvunna PRAKTIKEN!!" Wish me luck!!

Tråk-veckan SLUT!!

igår va sista dagen på världens tråkigaste kurs.. ah, lite överdrivet, en del av innehållet va intressant men ingen av oss i klassen var speciellt motiverade utan kämpade oss igenom det med ångest.
Förra skolåret var så tuff och alla gav allt de kunde, när väl sommaren kom var det bara att jobba, svårt utan pengar liksom.. Många i klassen jobbade fram till söndagen innan skolan startade igen och det gör att man inte fått ngn vila alls utan energin var uttömd. Jag är så glad att jag fick en vecka på Kreta!! =)
Kursen innehöll allt från kriminalvårdens organisation till föreläsningar om droger, ekonomi, frivården etc. För första gången tycker jag frivården verkar ganska intressant, det är ju faktiskt mycket behandling i det. Fick träffa narkotikahunden "Jonna" som var så grym, imponerad till tusen! Vi fick testa hennes förmåga för sök och gömde knark i cafeterian, det tog inte många minuter innan Jonna hittade gömman, duktig kicka!!

Iaf så fick jag mitt intyg igår, ännu ett fint bevis att stoppa i min CV för framtida arbetssök! Fick gå fram en och en och ta i hand med kursledarna med en varm applåd! Våra lärare från skolan va där och informerade om denna och nästa termin. Känns bra att det mesta teoretiska är över, mer praktiskt som väntar!

När jag kom hem åkte jag och Andreas till PayC och handlade, 30% rabatt på allt i butiken, det e oftast där jag köper målardukar etc så jag passade på att fylla lagret! Sitter nu och väntar på att grunden ska torka så jag kan få sätta igång med skapandet *lovely*

min mage gör mig tokig!!!!!!! Haft ännu mer ont nu de senaste två dagarna, vaknade med magont idag.. ajaj! Vännerna vill ut, jag vill me men man tappar liksom sugen på att göra något när magen krånglar.. gör ju så ont! Tabletterna hjälper inte mer! Har fått tid nu hos en magspecialist som ska ner och kolla i magen med kamera, även kallat gastroscopi. Verkligen fasat för detta i många år och vägrat innan men jag orkar inte ha det såhär så nu ska jag ta tjuren vid hornen och gå igenom den här undersökningen! "förhoppningsvis" hittar de ngt så jag iaf VET och kanske kan bota det. Hur ska det annars gå?


Imorgon kommer svärföräldrarna på fika, ville göra ngt för dem eftersom de VERKLIGEN hjälpt oss i två veckorna nu med Albert! Hade inte klarat det utan dem, Andreas har jobbat borta i veckorna och jag har ju varit i Malmö.. Någon av oss hade fått stanna hemma annars.. TACK!

Nu ska jag pyssla lite till! TREVLIG HELG!!

RSS 2.0