TramsAnna..

Jag är så löjlig, men samtidigt bara människa.. Var så nära gråten igår för en trams-grej! ------->>>
Naturligtvis skulle "whiskey-häxan" (internt) hålla oss till 16:10 PRICK vilket innebar att jag me min onda mage fick springa till tåget som skulle avgå 16:28. Kramp i mage och ben, halvt död pga min kassa kondition trycker jag biljett o hetsar till banan, ser att tåget rullar iväg och missar det med EN minut... FAAAANN!! Nästa går om en timme.. bara att vänta.. */%&¤¤(/&¤#%&¤*

Hörde en gång att när man gråter så gör man det för att man tycker synd om sig själv, jag tycker väl inte alltid att det stämmer men igår gjorde det! Hade jag släppt ner tårarna på kinderna hade det varit för att jag tyckte synd om mig själv, o det VAR det ju också! *hehe*

Magen slutade inte krångla för det, fortsatte hela kvällen o inget hjälpte.. Beslutade mig för att stanna hemma hos min lille gulle-Abbe idag och skita i att springa efter tåg o lyssna på en sur tant som verkar tro att vi kan allt o att kursen vi nu går inte är till för att lära utan för att "kolla" våra kunskaper som ngn sorts redovisning o sen idiotförklara oss för att vi inte hittar de rätta paragraferna i Sveriges Lagbok, förodningar och föreskrifter..

Vill att min Andreas ska komma hem.. inte kul utan honom...

image230

Brothers And Sister

image229

Pengarmani

Oj va längesedan jag skrev! Hänt mycket och många åsikter har jag haft som jag skulle vilja dela med mig, tänk att "Ah, det måste jag bara förmedla i bloggen!" men nu kommer jag knappt ihåg hälften... Typiskt!

Jag skrattade gott idag när jag stod o sminkade mig o hörde Andreas i soffan "Albert har halsband!, han gillar det!" Då har albert gått runt mina fötter en stund o jag har inte lagt märke till det här, inga protester heller... gulle vovve!
 
O så fick han godis, duktiga snutt! =)

Veckan har varit hektisk o jobbig. Började en kurs i Malmö i måndag som krävde mer av oss än vad vi var redo att ge. Inte bara pendling till Malmö varje dag med bil utan parkeringsavgift som ligger på 100kr om dagen och en otroligt, värdelös och så sömnframkallande kurs så det är fan overkligt.
Andra dagen skulle vi försöka hitta en gratis parkering eftersom varken jag eller Becca fått CSN-pengarna. Först irrade vi runt i hela Malmö innan vi hittade klasskompisen som skulle visa vägen, när vi väl hittade parkeringen hade vi fått höra att det låg 10-15 min att gå till utbildningen men DET stämde inte utan 30 minuter med POWERWALK skulle jag mer vilja säga. Genom skoh o terräng, TIPS: använd inte sandaler då ni ska ut i skogen.. kanske alla andra fattar utom jag.. Väl framme var vi sena till föreläsningen o trampar in svettiga o i stort behov av dusch. *suck*
(det hör till saken att den här kursen vi får är inom Kriminalvården och de som redan jobbar på häkte och anstalt får den här kursen med full betalning, boende på hotell under tiden osv, vi LÅNAR pengar o får BETALA allt som ligger därtill!!)
Resten av dagarna har vi kört till en annan klasskompis o parkerat, lånat cykel som vi sen skjutsar på. Vilket meck för att komma till en kurs man inte vill gå som andra får full betalning för att göra -  IRRI!!
I all den här smeten har jag haft duster med både skola och CSN, har vetat länge att jag kommer va fattig nu och därför varit extra noga med att skicka in studieförsäkran osv för att få pengar första veckan för att ens kunna ta mig till kursen, då har skolan SLARVAT bort mina papper o ansökningen får göras om... Jag blir så trött!! Då har jag ringt och varit arg ett EX antal gånger denna veckan, samma dag som de nya pepperna dyker upp i brevinkastet (igår) är också CSN pengarna på mitt konto.. Hur i HEee..la fridens namn har detta gått till?! Ska man behöva bråka, tjata och klaga, göra om hela ansökan o stå ut med att skolan först slarvar bort mina papper, sen "glömmer" csn att skriva in i datan att ansökan på någon vänster ändå har kommit in o betalar ut mina pengar? Fattar ni? jag fattar NADA ...o ingenting.
Nog om det..

Fick pengar o vår bokade shoppingdag i Malmö blev av, så lycklig man kan bli av att shoppa!! Köpte en kortärmad mörkblå kofta, jeans, linne, jätte söta pricka trosor på Gina Tricot.
 
Lite nödvändiga saker på HM såsom klämmor osv.
Kom hem sent... trött.
Idag har jag fyndat halva priset smycken på HM
   

Jag, Andreas o Abbe hade myskväll i går me ny Beck-film som vi älskar, godis o kramar, saknat honom så i veckan.. Snyft

ikväll är det middag ute med ett par vänner, ska bli trevligt!

Hörs o kanske ses

Albert!

image223

Lillen blir STOR!

Ikväll är det överraskningsfest för lillebror som fyller 18 år på måndag, 20/8!! Han har bjudit hem vänner osv, beställt smörgåstårta m.m men att storebror hämtar storasyster och Andreas på väg ner från STHLM till hans fest vet han INGET om! *moahaha* Ska bli skoj o se hans min när vi dyker upp!

Igår pysslade jag och donade inför min och Andreas myskväll. hade bestämt att jag skulle laga god mat och göra allt som han vill, typ sånt jag redan gör men nu skulle det ske utan tjat o gnäll från min sida! *hihi*
Köpte blomma och kort som väntade vid datorn när han kom hem, sen satt han och spelade när jag lagade middag, det blev:

  • Oxinnanlår med hasselbackspotatis
  • Tzatziki
  • Hemmagjort vitlökssmör
  • Smörstekta champinjoner
  • Mozarella
  • Sallad i urgröpt halv paprika (mest för syns skull)

Han har varit så duktig i veckan och ätit nyttigt så när jag gick där i affären och funderade på vad jag skulle bjuda på till efterrätt som kanske inte var alltför fet kom jag på att hans favorit är PLOPP och om vi delade ett PLOPP skulle det bli lagom efter maten (o mindre fett än om man äter VARSETT choklad.)
När vi ätit och tittat på film tände jag ljus och gav massage, sen gick jag me vovven IGEN o deckade trött i säng.
Han va så nöjd och belåten men undrade vad jag hade för hake? haha! "ÄR DU GRAVID ELLER?"

Över till något annat...

Gick på stan me mamma i torsdags, vi har mamma-dotter-dagar i mellanåt, mysigt! Fick ett par skor:
 
Såååå Snygga!!

Igår kom pappa hem från USA och hade me sig ett par skor hem som jag önskat! DE E SÅÅ GRYMT SNYGGA!!

 
inte kommit till Sverige än! HELNÖJD!! =) Lite mallig e jag också *tihi*

Två par skor på två dagar, inte dåligt det!! Ska nog ha skorna jag fick av mamma ikväll när jag ska va tjusig och gå på hemlig fest!!

Ha en trevlig kväll allesammans!




 


Ledig vecka=snart slut...

Min lediga vecka är snart slut, den har bara gått undan som tusan!

Myst massor me Abbe eftersom han kommer va mycket själv nu när jag börjar i Malmö o Andreas jobbar på som vanligt..

Idag har Emma C varit här, det va mysigt o träffa henne! Va inte igår.. Skrattar alltid lika gott me henne, nu skulle hon upp på stan me sin mamma precis som jag ska så vi kanske stöter på varandra igen, vem vet!

På måndag börjar som sagt skolan, både skoj o tråkigt på samma gång.. ska bli skönt me rutin o bli sådär skönt trött om kvällarna som man blir när man lär sig nya saker varje dag ;-) Men tråkigt att sommaren är slut när den inte ens börjat.. Tror det kommer va många som känner av hösten extra det här året pga den kassa "sommar" vi haft. Taskigt värre....

Vill ha nya jeans inför hösten..hm.. vet inga jag tycker e sådär extra snygga, inte kollat heller me rädsla att jag gör något dumt, typ handlar me de där pengarna jag inte har!

Läste precis ut boken jag malt denna veckan - "Mossvikenfruar", SÅÅÅÅ bra! kan verkligen rekomendera den!

Nu e pappa i USA, hoppas han hittar det jag skickat bud på *hoppas hoppas*

Nu kommer MAMMI!! =)

Have a nice day

Dopdag idag!

Hade så mysigt hos föräldrarna igårkväll, åt gott, skrattade och pratade massor!
Till förrätt blev det räkor med olika såser och baguett + vitt vin (fast inte jag då)
Till huvudrätt var det bakpotatis, grillat och sallad + rött vin.
Efter maten blev det Ragusa choklad och espresso framför sommarkrysset men det blev inte mycket tittande utan mer prat, något vi i min familj är förträffligt bra på! =)
Pratade massor om hunduppfostran, vi har haft några hundar genom åren och just nu har de två som det har otrolig pli på, avis på det. Pappa har lett bruks förr och gav mig tips.
Saken är den att jag har det tre gånger så svårt med Abbe och måste lägga mycket mer tid på honom eftersom jag fick honom som ett åring och haft två ägare innan mig, vilket betyder att han också blivit splittrad och lärd av andra innan mig. Dessutom är han terrier, ni som vet hur terriers är förstår också den svårighetsgraden!
Hoppas jag kommer in på Allmänlydnad nu till hösten, satt upp mig som reserv. Vill ha pli på honom, det går sakta men säkert framåt och jag tycker vi har lyckats bra hittills, vill bara ha de rätte verktygen så vi kan träna mer.

 

Nu i eftermiddag har jag varit på dop som jag nämnde igår. Det var trevligt! Trevligt folk, god mat osv. Dopet gick snabbt och var väldigt smidigt, sånt dop hoppas jag med på i framtiden!
Neo är en stolt storebror till lilla Cornelia.
Kunde inte hjälpa att tårarna kom när prästen baddat vatten på Cornelias huvud, satte sig på huk och Neo kom fram med en servett och torkade hennes lilla huvud.. *snyft o böl* Vilken klenis jag e.. *hihi*
Kommer ju inte kunna va med när mina egna en dag ska döpas.. gråtattack! Nä usch..
Alla ville naturligtvis mysa med lilla dopbarnet så jag fick bita mig i läppen lite men när vissa hade lämnat fick jag klartecken och smög bort till lilla grynet, fick snusa och mysa en stund o hon e verkligen underbar!
Kan inte fatta att Neo varit så liten, han som i November blir 4! Stora killen..

Lite bilder från dopet:




Mamma o dotter


Lilla killen som blivit stor kille!


Kickan som är pappa upp i dagen! (iaf på detta kortet)


Söta servetter!

 
Tårta som man knappt vågade skära i.. så go! Både tårta o bild naturligtvis.. =)


Mamma o pappa

Jahopp, det var nog allt för idag!

**Natti natt**





New art

Lördag och inget annat inplanerat för kvällen än att åka ner till familjen och äta middag, ska bli så mysigt! Längesedan jag var hos dem o fick sitta lääänge och prata, blir alltmer sällan nu.
Andreas ska på födelsedagsfest men jag kände inte riktigt för det efter min vecka med onda magen så jag ska va chafför till honom istället!

Sprang som tusan på stan idag för att hitta ngt till lilla Nova Cornelia som döps imorgon, ovanligt att jag är ute i sista sekunden!? Svårt det där, vill inte köpa nån tråkig sked som hon inte alls kommer uppskatta varken nu eller sen.. blev fina höst/vinter kläder och skor istället i rosa och rött, så flickigt och fint till lilla Cornelia. Vill inte visa här på bloggen än för OM mamma Sanra tittar in blir det ingen överraskning imorgon, o det vill jag ju! Även om hon vet VAD så vet hon inte hur det ser ut..

image203
Cornelia

Igår åkte jag och älskling till IKEA för att köpa nytt till hallen, fick ett ryck så nu är det nymålat och ny garderob osv. Blev helnöjd!! Köpte också lite annat som liksom jag bara var TVUNGEN att köpa.

      Allt i hallen går i svart och vitt, mycket stilrent o snyggt!

Målat lite också, men bilderna blir ju alltid sådär me min kassa mobil, måste nog snart köpa kamera.. VILL HA.. så mycket!!
     
Passar bra i sovrummet, brunt o cremevit/gul där...

Nä, nu ska jag ta tvätten, sen en dusch innan jag beger mig till RIVERHOUSE!

TREVLIG KVÄLL ALLESAMMANS!!


Sjukan

Efter lång tids magbesvär axelrerade allt tidigare i veckan, fick ont i hela magen och kände att det var ngt som inte stod rätt till. Känt mig febrig och skör fast jag sällan har feber och ligger oftast ganska lågt i temp så jag tänkte att det säkert bara var en känsla. Stannade hemma från jobbet i måndags, var ledig i tisdags och skulle försöka igen att jobba igår, gick åt pipsvängen... irriade runt och var yr och sprang akut på toa hos de gamla och fick låtsas som att allt var OK, svårt när man känner sig kass.. Beslöt mig för att ta tjuren vid hornen och ringa samordnaren för dagen och bemanningsansvarig på kontoret, behövde åka hem. Sura miner och fick ordna det själv. En tjej i gruppen hjälpte mig med några under eftermiddagen och jag fick minsann bita ihop för två vårdtagare till.
Sen åkte jag hem och kastade mig i sängen, inget ville stanna i magen, tog tempen och där var minsann feber! Ville knappast ringa "suggan" på vårdcentralen i Åhus som sa till mig sist att höra av mig till hösten så jag ringde sjukvårdsupplysningen och hon tog mig, som tur var, på stort allvar. "Herregud!, din mage mår urkasst! detta är allvarligt, iväg genast till doktorn!" Fick tips och massa råd för att klara mig hemma tills jag skulle åka till öppenvården som jag bestämt mig för kl 17.00 då de öppnade. Väl där tog de mig direkt till akuten, ingen öppenvård här inte.. Tog prover och tempen hade höjts, allt gick i väldans fart tills plötsligt den eeeeviga väntan på kirurgen skulle komma. Efter 5 timmar kom en gullig sköterska in med en telefon och sa att min mamma var i luren, hihi, gulliga mamma! Det hade tagit för många timmar tyckte hon för att hon skulle kunna vänta på att jag ringde upp henne, dessutom tror jag hon tänkte tillbaka till förra gången min mage va dålig och hon var med, då fick jag inte åka hem på 2 dar. En haltimme efter det tittade min älskling Andreas in genom dörren, så skönt att se honom! Hade sagt till honom innan att stanna hemma för det är så tråkig väntan där på akuten om jag inte kom in direkt och jag är glad han slappa den tråååkiga väntan. Efter 6 timmar kom en underläkare och ställde massor av frågor, klämde på mig och lyssnade osv.
(mitt i allt detta bad jag Andreas gå ut, varje gång jag är akut hos doktorn pga magen ska de känna - REKTALT - bara att lägga sig på sidan och skämmas med byxorna i knävecken, USCH VA FÖRNEDRANDE!! Sen vill de att man ska känna om det gör ont eller "bara" är obehagligt... hua mig!! blärk!)

Efter alla om och men ska jag ytterligare en gång kontakta vårdcentral som måste skicka remiss om gastroskopi (kamera ner genom hals till magen) för att se om där möjligtvis är magsår och nu har jag lämnat alla möjliga prover. det tyder på att jag fått nån taskig bakterie i tarmen, de väntar svar på vad det är för bakterie, därför kan jag ännu inte behandlas mer än öka min medicin mot de andra magbesvären jag har. (svårt att tro på det där me bakterie.. tror ngt annat)
Läskigt att de inte kan lokalisera var infektionen sitter, känner mig svettig som tusan just nu och blir trött för minsta lilla men är uppe på benen, annars blir jag tokig! Så skönt att Andreas är hemma...

Nu har jag fått beklaga mig lite, tack o hej

Kvällens pyssel..

Andreas är iväg och kollat fotboll med grabbarna, och jag har haft kli i fingrarna hela dan efter PYSSEL!! Symptomen är klara och Andreas märkte dem tydligt, det blev en tur ganska omgående att köpa tavelduk till mig, sen en sväng på Lillö med Abbe när vi ändå var ute och körde. DÄR skulle jag vilja ha hus på tal om Lillö.. iaf..

Grabba tag i askfatet på balkongen och satte igång med penseln, blev inte så lyckat men nerverna har lugnat sig lite och det är mest det jag är ute efter *hihi*







Stenar från stranden på Kreta och lite glaspärlor + färg, bättre än innan..

Snart dags att krypa till kojs, lång arbetsdag imorgon och hoppas verkligen jag mår bättre då eftersom onsdagar är då vi har ALLT! Duschar, inköp, städning och allt annat till gamlingarna, behöver sömn.. *zzz*

Svettigt värre...

Precis varit händig o tagit tu med balkongen, tvättat, skrubbat, dammsugat o torkat. Ska hänga ut en lykta nu som kronan på verket, så fint!

Ledig idag men inte kunnat släppa jobbet helt, kom en tant här utanför som kånkade på en tung matkasse.. Kunde inte låta bli och erbjöd mig att bära upp det till henne, hon blev så glad o tackade varmt. När jag svarade "Det var så lite!" sa hon "Så säger ju precis Rickard på Bingolotto när någon har vunnit stora pengar, DET VAR SÅ LITE!" och så skrattade hon.. hm.. jaja, kollar ju inte bingo sådär ofta precis. Men iaf...

Städat mammas bil inuti också, det behövdes efter jag haft min lilla hårboll i bilen! Funderar på om vi kanske ska åka ut i skogen en sväng nu när vi lånat bil? Vädret säger inte emot..

Usch, känner mig helknas... Dags för veckan i månaden när min kropp bara vänds ut och in och inget är som det ska. Med mina vanliga magbesvär gör det inte saken lättare, känner mig febrig och grinig.. ont i halsen och hostar. BLÄÄÄ för att va kvinna i sådana lägen som just de här!

Så sugen på att ändra lite här hemma, köpa och fixa lite smarta förvaringar. Med alla stålar jag ligger inne med kan det max bli en plastback från Rusta känns det som, det får helt enkelt vänta men idèer har jag iaf! Annars tar jag gärna emot tips om ni har några..? Allt man kan fixa hemma själv är roligt!

Snart fyller lillebror 18, vad ska man ge honom? Det känns som det borde vara ngt extra när man fyller myndig, killar e svåra att handla till!

Igårkväll fick vi en impuls och åkte hem till svärföräldrarna, bakade scones och dukade under ett träd i deras trädgård, tände massor av lyktor som hängde i trädet och hade mysigt!

Nähepp, ska läsa ut "på spaning med Bridget Jones" nu, känns sorgligt att det inte finns en uppföljare till den också, vill inte att den ska ta slut!! Det är som en bibel, tröst i stunder då man själv känner sig tragisk *hihi* Hon är underbar!!

Ha en fin dag allesammans!





Hemma igen!!

Då var vi på plats i vår enkla boning igen, känns skönt! Trist att man inte kunde ta solen, ledigheten och den goda livsstilen med sig hem bara. Har haft en underbar vecka tillsammans med min honey, inte tittat alls många gånger på klockan, varit utan TV, vaknat när vi sovit klart= sovmorgon varje dag, druckit öl till maten fast kl bara är "lunch", sovit middag, badat i hav och pool, läst böcker, shoppat och bara MYYS!!

Allt har gått som på räls och inget har gått emot oss alls. Planet var försenat 30 minuter när vi skulle hem annars har allt rullat på som det skulle.
Det är värmebölja nere vid medelhavet så varje dag har vi vaknat till ca 40 grader på balkongen, bara dragit sarongen om en och solbrillorna på sen ätit frukost vid poolen. Legat där tills man känner att värmen tagit den mesta energin och sen gått o vilat i lägenheten tills det varit dags att duscha och in o shoppa och äta i stan.

Vår favoritrestaurang: http://www.symposium-kriti.gr

Mest handlat tingel-tangel som jara bara älskar!!  Bla utökat med två bruna träringar till, en ring i stål som var både blank och matt med liten sten i, stelt silverarmband, armband med massa olika träkulor och guldpärlor, radband (fick av Andreas, som ska skydda mig) jättefint!! stråhatt, m.m.m.

Här kommer lite smakprov från resan:

 
Vårt hotell...

Älskar grekisk sallad...

jag ÄÄLLSSKKAAAARR grekisk sallad.. första dagen

Honey på strandrestaurangen första dagen..

Strandrestaurangen...

Jag i poolen...

Min Andreas...

Ute och äter middag...

Tingel-tangel affär...

Vass(-) hatt... moahaha

Andreas kollar shoppingen...

Me klänningen o silverskorna från svärmor...





Vackra blommor...

Kvällsdopp...

Nice!!

Så sött, hihi!

Gillar denna bilden starkt!!

Ute i vattnet..

Solnedgång...


Allt för mig för ikväll, trött som få.. *zzz*
 Natti


RSS 2.0