Blandade känslor...

Hur fixar jag nu detta då? Honey har bokat resa för oss som jag ska få i examenspresent, med sprattel o glädje kollar vi in hotell och bilder på Puerto Rico!! Helt underbart vackert o jag e överlycklig att jag ska få komma bort o slappna av efter två års slit, bästa presenten!!! Vi fick de två sista rummen, vi och ett annat par vi ska resa med, snacka om populärt! 4+ o precis vid den vackra sandstranden... *längtar*

Ringer upp mamma för att berätta om den glada nyheten då jag får veta att jag åker dagen innan min lillebrors student.........

Nu sitter jag här o tårarna sprutar. Ska jag åka o min lillebror (som aldrig pratar känslor) kommer blir så jättesårad o inte ens kunna säga det? eller ska jag avboka resan o dra ner tre andra jag tycker om i depp och besvikelse? Redan kollat om det finns resor nån dag senare.. slutsålt!!
Jag vill inte ta sånna här beslut! Även om lillebror skulle säga att det e OK så vet jag med mig själv att jag inte kommer kunna förlåta mig själv.. studenten va den lyckligaste dagen i mitt liv och fortfarande bölar jag när jag ser studenter. När lillebror - efter allt slit - kommer gå ut med fina betyg kommer jag inte stå där för honom!

Finns inget o fundera på.. jag väljer alltid mina syskon först!
Avbokning får ske..

Grått, regn, skit o mög

Efter en liten spark i ändan har jag idag varit på bibblan me Becca o gnäggat *hoppla hoppla*
Till min stora förvåning fanns en (som de sa) omöjlig bok att låna - eftersom det e lååång kö på den o i princip aldrig inne - DEN FANNS NU INNE TILL MIG!! Yeeehaa! (sa jag precis så om en kriminologibok??) Hrm..

Iaf, vi fick ner ett par ganska väl valda rader ur böckerna o lånade ett par var innan vi gick in o fikade på fiket brevid. Det va mysigt o umgås lite utanför skolan o prata om annat än skolan me Becca.
Konstigt me oss... kan liksom inte va trevliga mot varandra speciellt länge, känns som vi visar uppskattning till varandra genom att slänga kaxiga pikar o idiotförklarande blickar mellan oss! Mystiskt... men det känns bra samtidigt! Anna virrpanna...

Lånade en bok som inte har me skolan o göra också, hur man syr nytt av gammalt! Sjukt roligt! Boken va typ från 1700 frös ihjäl men roliga tips o idèer som jag ska ge mig på.. men symaskinen krånglar o har en jääääkligt taskig attityd mot mig så jag vet inte om jag ska ge den en omgång nu eller ska jag kanske vänta till efter att jag klarat av det här me rökningen?? Jo... så e det... misslyckades förra gången o nu e jag på det igen! Skam den som ger sig...
3 dagar idag men det känns som en hel evighet!!!!! I vilket fall som helst ska jag sluta någongång o tänkte att det kunde jag ju lika gärna göra nu då istället för att skjuta på det, det tjänar ju ingenting till att vänta!
Fick en fin komplimang av honey igår "Du e mkt godare att pussa nu när du inte smakar askfat!" haha..
Isch va man luktar som rökare.. (försöker hitta de där negativa sakerna med rökning för att övertala de där demonerna som har en förmåga att övertala mig!)
Så kommande helg blir lugn för att jag lättare ska kunna stå emot frestelsen när man dricker alkohol.. Vi ska faktiskt på utfärd! Ska bli mysigt!! =)

Nä, nu ska jag ge symaskinen en omgång o tala om ett o annat för den! *skärpning*

Bye then

image478

morgonkvisten

Igår fick jag åter igen en saftig funderar på vad det är för skola jag egentligen går på? Var någonstans - mitt i all denna soppa - är den seriös?! Sedan dag ett har min omgivning, nära och kära tyckt att något är skumt med utbildningen, o jag kan inte säga emot speciellt mycket gällande det!
Bara detta ger mig jobb - DET jobbet som jag så gärna vill ha, sen e jag glad o nöjd!
Nedräkningen har verkligen börjat...

Mysko stämning i klassen, det är nog ganska många som går varandra på nerverna just nu. Det har gjort det hela tiden men nu verkar det verkligen va nära bristningsgränsen! hade vi gått på högstadiet o liksom inte kommit till stadiet då man lär sig att behärska sig hade det varit "CATFIGHT" (Hämtat ur det engelska språket, 2008, Anna Nilsson) för längesedan, det ligger i luften.
(Mycket internt för gruppmedlemmarna i grupp 2 MAH)
 Funderingarna kring just catfight baserar jag på det faktum att klassen består av 2 män, 18 kvinnor..

Förstår ni att jag vill komma från detta trams?

En glad överraskning igår va iaf att vi skulle få va lediga idag, men eftersom det blir att göra om case 1 får man dra till bibblan o verkligen lägga manken till extra mycket den här gången, nu måste det bara bli rätt!!

Nu är det dags för "när-man-är-ledig-på-morgonen-programmet"

Ha en bra dag!

image477

Som jag sa..

.. förra festen me gänget såg jag ut såhär:

image475

Den här gången såg jag ut såhär:
image476
Why?...
 
;-)


yoga

Suttit största delen av dagen med mitt förbannade PBL-case, vi får ett fall som vi ska titta närmre på och hitta "kunskapsluckor" som vi vill lära oss mer om. Detta fallet handlar om... hm... det kan jag ju inte skriva här, vi e ju indelade i grupper o alla uppfattar det på sitt sätt, tänk om nån skulle läsa från nån annan grupp i klassen o sno vår brillianta lösning/idè gällande fallet? moahaha... NEVER!!

Lite spänd idag.. min första yoga-lektion ikväll! Ser fram emot det jättemycket! Vet inte alls vad det e för människor där, ingen aning om vad vi kommer gå genom eller ngt alls.. Spännande, lilla jag på äventyr! Tänkte hinna till Apoteket o bibblan me men vet inte om jag hinner.. kanske om jag lämnar detta åt sidan en stund? Nä.. inte bloggen inte... =)
Tänk om vi ska klara sånna här ställningar, det kommer inte min rygg palla.. suck...
image474

Min stackars storebror åkte på semester o fick dunder-influensan, stackars stackars "nooon".. Inte pratat me honom själv men mamma berättade. Hög feber osv. Kul o lägga pengarna på semester när man ska va sängliggandes? Tänker på dej...

Förresten har jag sååå ont i mina hälar! I lördags va jag barfota i pumps o fick skoskaven ALLAN, varje gång jag tar på mig skor skavs det upp igen o börjar blöda på nytt.. aajaj...
Man e väl inte tvungen att va barfota på yoga? inte så sugen på att visa mina sexiga, blodiga hälar... ;-)

Sunshine

Vilken fest det va igår!! Håll igång till tusen.. så skoj!! Roligt o träffa både kända o okända, nytt o trevligt + gammalt o kärt!

Klockan tickade iväg så jäkla snabbt så jag skulle kunnat stanna längre men det va nog tur att jag inte gjorde det, kom inte i säng förän halv fem i morse! *zZz* Andreas köpte mat med sig hem sen skulle vi babbla på länge om vad vi båda gjort under kvällen o roliga grejer som man bara måste dela med sig av till sitt hjärta!!
Kort o gott va det en jätterolig kväll med massa glada o roliga människor! Tack tjejer!! ;-) zwani.com myspace graphic comments

Söndag igen, det närmar sig skidvecka!! Vädret idag har bara påminnt om en sån där klar solig dag i backen, längtar som tusan nu! Man kanske ska boka tvättid i tid nu så man verkligen vet att man hinner packa o så, annars får jag tvätta sena kvällar när andra somnat... så svårt att få tvättid här.. säkert dem som har två brickor att ockupera dagarna me.
Vill ha egen tvättmaskin, vill ha HUS!! Jag vill vill vill vill... så mkt..

Undra om S svarar på mitt mess snart, tänkte leka lite me hennes blogg me.. fått smak på det där nu! =)

Ha en go söndag!

Rätt nöjd ändå..

..om jag får säga det själv!!
Jag som absolut inte kan något alls (eller inte som jag trodde iaf) om det här me design på bloggar etc, men lite kunde jag åstadkomma iaf, på egen hand me stor portion tålamod o envishet.. inget jag saknar direkt!

Vi hade en så trevlig kväll igår me våra goa vänner Emma & Sebbe, jag skrattar ALLTID när jag träffar dem och jag älskar att skratta!! Andreas lagade utsökt Oxfilè provencale (han kan aldrig igen säga att han e kass på att laga mat) o efter det gick vi på bio o kollade på "I am legend" som sög riktigt mycket, tur jag o Emma fnittrade som ett par 14-åringar så allt blev mycket roligare.
Vi pratade om en framtida semester till solen, förhoppningsvis direkt efter min examen den 28e maj..
LÄNGTAR!!!!

Ikväll e det 50 års fest!! eller rättare sagt 25x2 års fest!! 60 pers e välkomna o det ska bli så roligt!!

Väntar på lillebror nu, ska krama o gosa me honom... dream on, det får jag ändå inte för honom, syrran e sååå löjlig då!! Men han e ju så gooo!! =)

Trevlig helg på er!

  
image471
Eh... fotbollshuvudet eller VADÅ?? my god... på väg ner iaf, tur det!!

På tal om ngt annat... den där festen jag ska på ikväll, sist jag festade me dem såg jag ut såhär..
image473
Så vad tror ni nu om ikväll??

Som ni ser...

... tappra försök till ombyggnad... fortsätter imorgon!!

Natti...zzz...

Va fan hände??

Jag blir skogsTOOOOSSSSIIIIGGG!!!
Sitter här o skriver o skriver om veckan o åsikter o yada yada yada, kommer åt en knappt som naturligtvis är just DEN knappen som raderar hela skiten, hur sugen är jag nu på att skriva om allt? Inte speciellt sugen faktiskt..

För att det varit sista dagen i skolan för den här veckan idag så är jag på bra humör o ska ge det ett försök att författa ett nytt inlägg.. känn ingen press hobbit!!

Pratade om BROTTSPREVENTION idag i skolan..
Det är tur (eller otur) att de flesta av oss i klassen är så barnsliga som vi är, som vi kan bete oss!! Nästan så jag skäms, o skäms jag- då borde jag lugna ner mig ett hekto eller två.
Samtidigt är det just det som gör dagarna bearable..
Att kalla någon för hästen och gnägga lite, o pilla den framför i örat med pennan etc är plötsligt hysteriskt roligt!
O hur kan man ha så mkt att säga varandra under de timmarna att man bara måste skicka lappar istället för att vänta till rasten? Skolans mentalitet.. den förvandlar mig..
Ah, vilket skämt, jag e ju knas i alla lägen, även utanför skolan..

Nu sitter jag här och väntar på att en föreståndare ska ringa tillbaka från ett HVB-hem (Hem för Vård och Boende) där jag sökt praktikplats, hoppas hoppas de ringer. Ett hem för killar mellan 13-20 med psykosociala problem, hade varit superintressant att få va där i vår!
Ringde igen ang. sommarvikariat... Känns som jag bor hemma igen, tjat o gnat om detta jobbsökande!!
JAG SKAAA!!!
Han är väl sån pga omtanke men någongång vill man känna sig vuxen o självständig!!

Trevlig helg allesammans! Det ska jag ha, den e fullproppad med roligheter! *tihi*

image457



Snyft..

Usch usch usch... tragiskt!! Snyft o stackars hans lilla flicka m. familj!
image456
040479-220108

Skottår=giftemål

Någon som funderar på dej tjejer?? Det är vårt år att fria på!! (om man nu ska lyssna till gamla ord..)
 Undra om mitt hjärta blivit förvånad om jag gått ner på knä och frågat
"J A S Nilsson.. vill du gifta dej med mig?"
Den funderingen försvann snabbt när jag nu minns att jag fortfarande går kvar i skolan o knapert klarar mig månad för månad, hur skulle jag ha råd me en ring?

Ikväll e det Gynning igen! Ser fram emot det... hoppas jag får lika goa skratt den här gången!

Det blir en späckad helg, ska bli skoj!
Fredagen ska bli mysig då vi båda e lediga.
Ska träffa S på dagen, luncha o fixa present.
På kvällen e det middag här, sen bia.. på lördag e det 2*25års fest! Full rulle..

Mina tankar går också till en vän på lördag, hoppas allt går vägen!
Håller tummar o tår för dej B!!
*lyckokramar*

Nä... nu orkar jag inte sitta här mer..

/Hobbit

mössan i granen??

Jo minsann, va ute me Abbe i vanlig ordning när jag sist av allt tänker på att ducka för ett TRÄD eller en SKYLT (moahaha) Så när Abbe då skulle in på den där undangömda - förmodligen goaste platsen att pooopa på - så hakade mössan fast i en gren samtidigt som jag fortsatte att gå! Jag som hade den för att maskera min HEMSKA morgonfrilla.. nä, den skulle blottas! Konstigt det där... mitt huvud ska va med överallt! Kanske ska ha hjälm nu när jag ska glida fram på slalomskidorna om ett par veckor??

Ledig dag idag, eller ja.. känns inte som man e speciellt ledig för man ska fixa allt annat som inte hinns i veckorna. Först nu sitter jag ner, kl 14:14.. Käkar nötter, äpple o dricker kaffe. Undra om jag gått ner ngt? Varken mätt eller vägt mig, har ju ingen våg.. fast det känns som jag gått ner lite.
bara rökt en cigg idag.. känns bra, men jag skulle vilja sluta helt.. sååå in i bombens svårt. Funderade på de där sugtabletterna som de gör reklam för, ska nog köpa dem på fredag. Ett paket marlboro kostar nu 49 DYRA kronor, jag måste va tokig som gör detta!!?

Väntar på honey nu så ska vi köra o handla inför veckan!

När börjar DH igen?? Saknar fruarna...

image455

E det en vanlig dag?

...nä för det e Alberts födelsedag!!
Idag blir han två år vår lilla ögonsten..Den bästa Albert som finns!
Älskar dej



zwani.com myspace graphic comments

Vandrande bakterie

Vaknade med sån jäkla halsont!! Smått snorig o AJ va ont det gör i halsen. Ser inget när jag kollar ner, alltså... är det tjockare där nere idag än igår? inte vet jag, tycker jag ser en prick, tyder inte det på halsfluss?

ÅÅååååå, jag har inte tid med det här!! Jag har redan fjäskat till mig att få hemuppgifter v 8 så vi ska kunna glida me skidorna, aja.. "inte måla fan på väggen nu Anna!" (Den gode som talar =)

Ledig fyra dagar nu o det e skönt!
Ibland är jag så trött på eftermiddagen/kvällen på tåget hem så det känns som jag ska spy av trötthet. Ögonen ser ut som Sid`s i Ice Age (de flyger isär när jag e trött)  blek o sliten i ansiktet med lite taskiga rester av sminket sen dagen, ser typ ut som Sid + Marilyn Manson i ansiktet!
 
Vad säger du Becca? Ser du likheten? du brukar ju sitta framför mig vid detta laget! *hahaha* Vilken mix...
Överdriver lite så ni vet...

Typiskt att jag känner mig krasslig idag, S o barnen ville ses idag o det vill jag med men barnen har varit krassliga så länge så jag vågar inte träffa dem ifall de blir smittade..

Ska bara va med världens bästa Albert idag!
Hur kan man älska sin hund så mkt? Jag tror jag vet varför..
VARJE DAG blir han lycklig över att se mig, även om jag så bara varit ute med soporna.
VARJE DAG ska vi kramas o kela (bokstavligen kramas) Han hoppar upp, baktassarna i ljumsken, framtassarna om halsen o huvudet vilandes på axeln. Ska man sen ta bort honom klamrar han sig fast med tassarna om halsen så man får konka på honom en stund innan han tröttnar o vill busa igen.
VARJE NATT ligger han o "grymtar" i sängen med oss, oftast nere vid fötterna. Han är trött som få så när jag ska med tåget på morgonen måste jag tvinga ut honom. Smyger fram till sängen o klappar honom, då öppnar han ena ögat o stänger det snabbt igen, trycker in nosen under husses täcke o somnar om.. ingen action på morgonen på Albert iaf. När man väl får upp honom ska han sträcka ut varje muskel i taget som nån slags DIVA. Sen tippar han på och gör det nödvändigaste för att sen dra in o hoppa i säng igen.
Så mycket som rör sig runt just Albert för oss, om han varit ensam för länge, när vi rastade sist, när va vi i parken senast? har han ont när han piper så? Ha regler o va kärleksfull..

Så glad att jag har honom, han är terapi för mig. Kan inte tänka mig att va utan honom (låter som jag har en mänsklig bebis, men han e en vovve-bebis=)
På söndag fyller han 2 år. Kan inte glömma hur han såg ut när vi hämtade honom.
Han hade precis fyllt 1 år, en man hade haft honom sen han var 12 veckor, mannen var änkeman och ville ha sällskap men träffade såsmåningom en ny kvinna och Albert var inte önskad längre. Han fick komma tillbaka till kenneln som verkade ha noll koll på hundar. Som sagt..
..när vi hämtade honom hade han varit ute konstant i två veckor, vill poängtera att detta var i februari månad med snö och kyla. Såg ut som om han inte fått mat på den tiden heller. Albert hade en kedja runt halsen som var för liten, den hade skavt av pälsen så Albert var kal på halsen. Undrar om han någonsin blivit tvättad? Skitig som tusan!
På nätterna och när de var själva hemma stängdes hundarna in i KATTBURAR! Hon sa t.o.m till mig när jag hämtade honom (o fick honom i en kattbur) att där kunde jag stänga in honom om nätterna o dagarna så jag inte var hemma!!!!!! Kan ni tänka er? Hemska människa..
Här fick han leksaker för första gången o dem håller han så nära sig det går. För att va en terrier o ha den bakgrunden han har kunde vi inte ha lyckats bättre med vår favorit!
image448
Albert - som valp
image449

image450 image451
image454
image453

//The Hobbit

För sent...

Hade planerat att rensa ur både lägenhet o förråd idag nu när containern va här, längtat till vecka 3 för att få detta gjort, nu när jag då plockat ihop grejer i lägenheten o ska gå ut för att tömma mitt första lass va containern BORTA!!
WHY? nu får jag vänta till v 10. Känns sådär när man planerat ngt som inte blir som man trodde.
Det blir att städa o handla iaf.

Kollade på "I huvudet på Gynning" igår! Jag är en av dem som gillar henne skarpt! Gillat henne sen första stund jag såg henne på BB. Brukat tycka det e drygt me småpantade brudar som tjänar pengar på att va det men jag tycker inte Carolina gör sig till o tycker inte heller att hon är pantad. Visst är hon speciell o har uttryck som inte hör till vanligheterna men det är det jag tycker e så härligt me henne!
Skrattade så jag grät igår när jag tittade på henne, det bästa var helt klart när hon besökte paret som fått lille Kevin och hon tittar på deras förlossningsfilm, plötsligt utbrister hon
"Kolla Kevin, det var när du kom från din mammas lilla.. KISS!!" *asgarv*
Man såg på henne att hon från början av meningen inte tänkte hur den skulle sluta.. =)
Dessutom är hon söt, kanske för att hon har så sött sätt på ngt vis.
Hon verkar inte hela tiden tänka på hur hon ser ut utan kan garva med flabben vidöppen och stå för allt hon tycker/säger. Kanske hennes breda skånska hjälper till..
Hon spelar nog också mycket på vad omgivningen verkar tycka, hon vet bättre än hennes kommentarer ibland visar.. Hon e go tycker jag!!

image445
Carolina Gynning

Inte helt omöjligt att jag senare författar ett nytt inlägg, tack för mig!

rEven (melonen) gled ur nEven

Som rubriken visar har jag nu gjort det igen, jag har alltså-
KLANTAT mig!

När tåget äntligen rullade in på perrongen efter försening klämde jag mig fram till en plats, vägrar att stå i 75 minuter hem. Hittade en plats mittemot en underlig man som verkade allt annat än lugn. Hans ben var långa som giraffers, att jag skulle sitta framför honom var nog störigt nog men det fick han ta, störigare skulle jag bli!
Han kliade sig överallt o pustade o stånkade, försökte läsa men att jag glodde gjorde nog det ännu svårare.
(kan man hjälpa det då? så fantaskigt roligt att kolla på människor, speciellt när de blir nervösa! taskiga jag *moahaha*)
Iaf.. till slut somnade jag med min goa luva uppdragen över huvudet. Vaknade av ett ryck som jag alltid gör o de som satt runt mig hade ögonen direkt riktade mot mig, man börjar fundera på hur man betett sig när man sov? Pratade jag nu igen? Va fan sa jag?
En kille hade satt nu brevid mig som jag nästan trängt mig upp i knät på och en tjej satt brevid giraff-mannen.
Jag låtsades som ingenting och bestämde mig för att rota upp min halva melon ur min "rap-väska" (internt, mia trodde jag satt o spred äcklig rap-doft i klassrummet idag, så va faktiskt inte fallet utan min lilla matväska luktade blä efter att min köttfärssås legat där hela dagen)
I kupèn spred sig en otrevlig rap-doft och jag försöker prassla fram min melon i detta trånga utrymme.
Försökte gröpa ur kärnorna med kniven jag hade me mig o DÅ..DÅ gled melonen ur näven, rakt ner på giraffens skor som naturligtvis va tvungen att sträcka ut benen under min stol!! Ur min mun kommer "TJONG!!"
O var i hela fridens namn kommer detta urtiders uttryck från? TJONG?? Ja, jag e bara 24, eller?
Redan varm av luvan försöker jag pilla fram den halva melonen under sätet med ett nylle betydligt varmare o rödare än innan. Försiktigt fick jag säga åt giraffen som antagligen inte kunde se sina egna fötter:
"Eh, *harklar mig* du fick nog kärnhuset på din sko.."
"Oj" svarade han o slog skon mot väggen så de ramlade väck.
"Ursäkta mig.." klämde jag fram o fick en vänlig min tillbaka.
Kniven fick åka ner i rap-väskan o jag blundade igen för att på nästa station lägga mig på knä o plocka fram melonen skrattandes..

Jag tror på allvar att jag nog e en av de klantigaste människorna som gått på denna jord..

Fast å andra sidan underlättar det eftersom jag kan skratta åt det.. iaf nu i efterhand! *haha*
Om inte annat roar det andra, mina små upptåg.. =)

image444

Hur kan man?

Hur kan man tro att man är så otroligt clever när man har alkohol i kroppen?
Hur kan man tro att det inte syns att ögonvitorna är skära & ögonlocken hänger på tre kvarts en lördagskväll på krogen?
Hur kan man tro att man kan prata med någon på 5 cm avstånd och på allvar tro att man luktar okej i munnen trots att man rökt säkert ett paket cigg o druckit både det ena och det andra som ger klök-andedräkt o blåa tänder?
Hur i hela fridens namn KAN MAN visa sig ute överhuvudtaget när man har sådant gift i sin kropp som alkohol??!!

Längtar tills jag ska gå gravid i nio månader o efter det en amningstid så man inte ens har alternativet att dricka alkohol... Jag som gillar rött vin sååå... Taskigt...

Söndags-tvär-o-pallar inte-sur.. måste göra arbete nu... det gör mig inte på bättre humör..



örk



image443

Second hand

Det e en ypperligt bra idè me second hand!! Emma och jag har haft en förträfflig dag med loppis och Röda Korset!
Jag shoppade för hela 100kr o fick mycket för den slanten, en sak som jag är extra glad för eftersom jag letat i fler flera år efter en sån! En PIGTITTARE!!! Jag vet inte än om jag ska måla om den eller hitta på ngt annat skoj me den, nu ser den ut såhär:
image436
Jag hittade även en börs/miniväska/kuvertväska som ska va till party-time som har ALLT! Myntförvar, läppglans/läppstift hållare, spegel, etc etc, den ser ut såhär:
image437 image438
En annan väska i skinn med typ krokodil-mönster (älskar spännet)
image439
En kaffe-burk
image440

Jag e super nöjd me mina fynd!!!
Nu har vi min lillebror här så vi tre ska strax äta, hemma-lagad potatisgratäng, lövbiff och sallad!
*MUMMA*

Ha en underbar helg alla, det ska jag ha!



Full torsdags-rulle!!

Haft sovmorgon idag, underbart!! Va så trött igår så jag knappt kunde hålla ögonen i styr till slut..
Abbe ville såklart inte sova lika länge som jag bara för att jag planerade att göra det men vad gör man inte för sin lovely vovve, går en promenad o sen bums i säng igen.. Sov till lite efter tio.
Sanra hade hört av sig, vi hade bestämt att hitta på ngt idag så jag ringde kvickt upp henne!
Vi bestämde att luncha på stan sen skulle jag fixa bil och hon o Nellan hämta Neo på dagis. Efter det hämtade jag upp dem i regnet så bar det av mot EKO.
Det va jättemysigt att gå där o lulla me Sanra o barnen.. Båda växer så det knakar, Neo kommer med oväntade, lill-gamla kommentarer såsom "Det har du ju rätt i Anna!" O nellan grimatiserar som om hon nu upptäckt att hon har massvis me muskler i ansiktet. Skrattar gör hon också, härligt!!
image441
Eyes to die for.. ;-)


Köpte lite nya blommor, behövdes! Lite annat smått o gott som man behöver köpte jag också, sådana saker som är tråkiga att köpa, som man sist av allt vill lägga pengarna på, dock ett måste..
Mina nya byxor kom på posten idag, supersköna o sååå nice!! Gillar dem som tusan! =)

Jag har även gått lång promenad med Abbe nu ikväll o sen solade jag, skönt me värme o ljus i detta dystra väder..

Dags för dusch nu, ha en fin kväll!

En trött funderare..

06:00 uppstigen (ifrån de döda)
07:30 Hämtas av Becca (stressar som vanligt för att jag på 24 år inte lärt mig att beräkna tid)
08:45 Framme på MAH (Malmö Högskola) (Möts av klasskamrater som innan de hälsar berättar vilken ångest kursen medför..)
09:00-12:00 föreläsning- "kriminologi-teorier" (Behöver jag säga ngt...?)
12:00 Lunch (Min bondomelett som blev nåt annat va faktiskt gott!!)
13:00-16:00 föreläsning- "kriminologins historia"... (Åter igen lämnar jag mina åsikter om detta åt fantasin..)
17:30 Hemma igen, äter tonfisksallad jag snabbt rör ihop (Yammii!!)
18:45 Andreas föräldrar kommer hit (Umgås o Andreas presenterar dagens nyhet för oss!! Mkt SKOJ!! men hemlig=)
20:30 Dusch efter kvällens besök (aaaah...känns som jag e tillbaka till  i morse, ögonen hänger på halv igen.. Älskar mitt nya duschmunstycke, ska det va massage? regn? harmoni? LOVELY!)
21:27 NU sitter jag här...

Min dag, från 06:00 till 17:30 hade jag tråkigt ungefär.. Sitter som värsta barnrumpan i salen o skriver lappar, viskar o gör tecken. ALLT för att hålla mig vaken!!
Eftersom jag ska va nyttig prasslade jag upp min lilla "höstmix" me torkad frukt o nötter o knaprade på, kanske tuggandet skulle kunna hålla mig vaken? Snark snark...

Hur kan man knäcka nyheten för en klass som gjort 3/4 av sin utbildning att en del av den är utan användning (förutom erfarenhet man fått) o utan att ge någon som helt kompensation för detta skicka eleven vidare på en kurs i 9 veckor som delvis baseras på Kriminalvård - som nu tagits bort?? Hur kan man va motiverad ?
Nä, ge mig mer praktik då o låt mig få göra nytta här i världen, eller iaf för mig själv!
JOBBA JOBBA JOOOOOBBA!!
("hiphip-version")

Första föreläsningen va så tråkig så jag verkligen funderade på att göra något riktigt dumt mot mig själv för att få komma ut, att jag skulle behöva göra något dumt skulle bara va för att jag skulle få en anledning att dra..
Föreläsaren är mycket trevlig o verkar helt OK, bara det att han sitter på ett o samma ställe tre timmar igenom o pratar så tyst o monotomt så man fattar inget ändå. Dessutom är han e kostym-man som kan alla ord i ordboken, jag kan nog inte ens alla på första sidan..

Kvinnan på eftermiddagen va rubust o manlig, trevade runt med sina axelvaddar o blekta hår från -80 talet.
Hon var en bättre föreläsare än den första iaf, bjöd på diskussion o lite skratt.. eller hehe:ande -alltså inget garv.
En diskussion vi hade handlade om interner på fängelsen får för lite lön. "Rädda-världen-klassen" tyckte naturligtvis det.. Det tycker inte jag!
Stunden innan pratade vi om att straff o följder fanns för att avskräcka folk från att begå brott, hur fan kan man avskräcka en människa såhär :"Akta dej för o göra det där, du kanske hamnar i finkan o där får man minsann rena kläder, 3 mål mat om dagen, säng, arbete eller utbildning och får lön, behandling för missbruk, kolla på film, spela spel.. etc etc."
Jo, det avskräcker nog brottslingar från att begå brott! NÄ JAG VET!! vi ger dem ÄNNU MER pengar i finkan så de har ett bra liv när de kommer ut igen..!! TA MIG I DALEN!!
Jag kanske har missuppfattat hela grejen, o missförstå inte mig nu (såvida du inte vill) men om man begår ett brott så ska man få ett straff, VAR e straffet i detta jag precis skrivit? Jag menar inte att de intagna ska bli behandlade som djur, jag tycker att de ska få ha sin sysselsättning o vill de utbilda sig så är jag lycklig över att de vill ändra sina liv och bli något lagligt, men va faaaanken.. Vi kan inte heller bara ta bort allt vad straff är. Hur ska man någonsin få veta när man gör fel om man inte får mer än goda saker tillbaka?

Jag blir rädd, statistiken kommer vända en dag om det fortsätter såhär, folk kommer begå mer brott för att få logi+mat+behandling+allt annat de behöver som de måste kämpa mer för på utsidan.
I allt detta finns det fortfarande stor plats över att behandla dessa människor humant och vara en medmänniska med empati. Ett sådant straff som fängelse kan hända vem som, t.o.m mig om jag befinner mig jäkligt fel en dag men majoriteten av de som sitter inne på anstalt är faktiskt skyldiga och skulle man plötsligt behandla alla som oskyldiga fattar jag inte varför vi ska ha ett rättssystem överhuvudtaget? "Straffa" inte me fängelse då, låt samhället va som det e, allt kommer köra ihop sig o ALLA ÄR VI VÄL GODA?? Knas...

För en del människor låter det här som jag smutskastar interner, det gör jag absolut inte!! I mitt framtida yrke skulle jag likaväl som en missbrukare vilja jobba med en kriminellt belastad, sak samma för mig, men att allt det här daltandet i samhället gör mig orolig.
Var kommer detta sluta? Något annat kommer ta över..
Det finns dem som lever på att bedra, de som inte kan något annat än kriminalitet, de som inte VILL ha hjälp att komma ur, de som inte VILL komma ur!!! Man kan inte tvinga nån, hur ska vi göra med dem då? kanske ge dem mer pengar att fortsätta sin kriminella karriär på utsidan? JIPPI, verkligen en TOPPEN idè!

Vill avsluta med att säga att detta är mina personliga åsikter och dem står jag för. En sak jag vet är att hur gärna man än vill hjälpa någon annan så går det inte om personen i fråga inte VILL bli hjälpt!

Bra start!!

Min tre första dagar i mitt nya "nyttiga" liv har gått bra! Söndagen som vanligtvis brukar innehålla ett o annat snask va helt o hållet nyttig! *duktiga jag*
Lagar mat från VV, äter gröt på morgonen, dricker endast vatten.. jo, jag e ju bara så duktig! *hihi*

*hoppas hoppas jag kan hålla det*

Känns ju toppen att man e bortbjuden på middag till helgen, helgen efter e det examensfest o helgen efter det e det 2x25års fest.. hm.. lägligt!! not

Fast jag ser naturligtvis fram emot det som tusan ändå!
Man måste ju leva också.. på rätt sätt, det e det som e det svåra..

Första dagen i skolan idag, gick bra men va segt.
HATAR att bara sitta o lyssna, 9 veckor framöver kommer va just lyssna o ta in en massa. Usch, jag blir trött på ett så jobbigt sätt när jag bara sitter o matar in info i skallen!
Baken somnar dessutom.. ;-)

Idag har det handlat mkt om etik, utan tvekan ett hett ämne som man aldrig kommer från utan diskussioner. Tycker klassen va ovanligt lugn o sansad idag, va ganska eniga om det mesta, vilket vi inte brukar va.
Gillar annars att disskutera men det känns lite som det gått över till tjat o jag lägger inte mkt energi på att tjafsa o hålla på min rätt lika mycket som jag gjort förr. Inte för att jag inte tycker saker men.. tycker liksom saker även om jag säger det eller ej.
Känns som vi alla i klassen e lika eggade att komma ut i arbetslivet nu o testa våra vingar! Att va fattig student o lusten att utbilda sig har slocknat lite för stunden. Nu räknar vi ner o tiden har aldrig gått saktare än nu..
28 MAJ, VA HÄR NUUUU!!!!




hysteri

Även idag har jag då haft (till en början lite) nippran ang vikten. Pratade lite me Linnèa på MSN o kanske fler än jag känner att man plöfsat till sig under julhelgerna.
Eftersom hon va GRYM i - va det i våras? - på att minska vikten med VK så försökte jag också lite, gick inte så bra.. tror jag va för lite motiverad..
Idag då, när jag skickade den hemska bilden på mig efter det att hon svurit att slänga bilden direkt efter fick jag en skrattande gubbe tillbakaskickad av henne! haha, det säger allt! Vi beslöt oss för att ta tag i det där igen me vikt o kost. Efter det här kom jag till nån sida där man kan räkna ut om man har en bra vikt, om man e lagom etc.
DÄR BRAST DET!!!
Shit!! Måste fixa detta..

Fina filèn på magen måste väck!!
Eftersom jag inte är tätast i stan tänker jag inte ge mig på ngn kur som kostar multum, inte heller trycka soppor som sen inte gör det lätt att hålla vikten när man väl ska sluta.
Jag ska inte börja gå på gym o pressa ut mina rutor som finns "där under" utan jag ska..
..dricka massor av vatten (det gör jag för lite)
..fortsätta med mina långa rundor med Abbe och snart börjar min yoga kurs
..ta bort socker och vitt mjöl ur kosten
..äta mindre portioner och 5 ggr/dag (då mår jag som bäst)
..planera mina dagar bättre så jag inte är vrålhungrig och fortfarande inte vet vad jag ska äta vilket resulterar i att jag trycker i mig nått onyttigt och onödigt
..ha tilltugg såsom frukt/grönsaker/nötter i väskan

9 kilo ska väck enligt det där jävla programmet!!
Gillar inte det där pinnsmala heller så jag tror nog mer på 7 kilo. Får se, ska sätta upp några små delmål i taget.
Vill ha CSN nu så jag kan handla hem massa NYTTIG god föda!!!!

Var kan jag hitta najsiga recept tro?
Ska nog kolla runt lite nu och kanske jag rotar fram mina gamla ViktVäktar recept ur garderoben..?

*SMACK*

image434


3:e idag

Ville bara tillägga att jag beställt sååå sjuuukt snygga byxor nu!!
Ofantligt nöjd.. hoppas de passar bara!!

image432
De BRUNA!!
So mee...

Tack o hej
www.hangmatta.com

Funderingar o skräck!!!!

Ovanligt att jag funderar!!? Nope.. inte det minsta. Nu på sistone har jag funderat (inte så att detta är det enda jag funderar på om dagarna men..) på det här me blogg. Har liksom känt att jag både velat och behövt skriva av mig och "lätta på trycket" men det är något som håller mig tillbaka..
Kompisar som farit illa för att störda människor snor deras identitet, bilder o ja, deras LIV!
Hur mycket kan man delge andra sitt liv? Självklart är det upp till var o en, men min blogg va från början tanken att finnas till för mig o BARA mig. Inte så att andra inte får läsa, det fattar jag att det finns det dem som gör men att jag skulle skriva om allt o inget o skita i vad andra tycker.. det kan jag bara inte. Jag kan skita i vad andra tycker till viss mån men när det blir så att jag kanske delger mig om människor i min omgivning, vänner, familj etc så känns det så fel. Vill inte hänga ut nån annan, o inte heller mig själv egentligen..

Varför gör jag då detta?
Någon kanske följer min vardag, nån jag bryr mig om som jag knappt hinner träffa som gärna vill se vad jag har för mig om dagarna.. eller får jag ngt ut av det på andra plan?

Snurresprätt i skallen

En vän sa till mig att hon skulle vilja skaffa sig en blogg anonymt, att man då verkligen får skriva vad man känner o tycker.. det verkar vettigt.
Men lite av poängen är väl att andra får tycka till o ibland kanske man ändå vill veta om man är på rätt spår, eller är man helt tom bakom pannbenet?
 
Idag undrar jag, funderar fler som jag??

image431

Nu till "skräck-biten"---
Fick sådär 300 bilder av svärfar idag som va från alla möjliga tillställningar på sistone.. Satt här o log o skrattade om vart annat, plötsligt dyker det upp en bild som får mitt ansikte att stelna..
SKRÄCKENS BILD!!
Jag hänger över julgranen otroligt sliten o magen hänger över byxorna som om jag va typ i 2-3 månaden o magen inte riktigt hunnit forma sig än, då när man endast känner sig fet o plöfsig!!
(inte för att jag har barn men det känns nästan så eftersom jag följt många runt mig..)
FY IN I BALJAN va jag stirrade på den bilden.. äcklades!!
Längesedan jag brydde mig om min vikt o sånt, äter som jag själv tycker o rör mig me vovven osv men nu så får det fan (ursäkta) va nog!!
Väck me ölmagen- detta e mitt nya projekt!!

För en vecka sen anmälde jag mig till en yoga/meditationskurs med start nu i slutet på januari. Har länge tänkt på det o tror verkligen jag behöver det, kanske e det början på mitt nya sunda liv??

I WISH

Om inte annat behöver nog alla (tror jag) lära sig att slappna av o bli ett me sig själv..


Nuså svärfar.. =)

Det blev som du misstänkte, lite bilder från vår jul måste ju visas på bloggen!!

Först klär man granen:


..sen leker man lite..


..sen slåss man om Andreas uppmärksamhet..

Sen försöker man ta fina familjefoto för att sen titta på o minnas.. inte helt lätt me två terrorister till hundar!!

Så tjusigt så..!!

Sen e det faktiskt jul!

1. Andreas kusiner Anna & Karin, Karins pojkvän Micke
2. Jag klurar på korsord
3.Lars, Andreas mormor & morfar e redo för punkt 5
4. Jag är glad.. för nåt! =)
Slutligen 5 - JULBORDET!!

1. Jag försöker hjälpa i köket
2. "Vuxenbordet"
3. "Barnbordet" *skratt*
4. Andreas med sin farfar och farmor


Sen får man klappar..o slåss lite

Sen räcker det!!!
*hihi*
Lille Scott gömmer sig, tror han.. ;-)

Några foto att bjuda på!!
Bättre sent än aldrig!
Trevlig lördagskväll


knas.. jag vet!

Uppstigen för en stund sen, hunnit glatta runt en sväng me Abbe o pratat me Moffe. Beslutade att jag beger mig hem till honom istället för att ses på stan, känns liksom inte som vädret e som gjort för en tur på stan.
Blir att han bjuder på lunch, hur får de "gamla" till det sådär me maten? Han kan i princip blanda ihop vad som o ändå smakar det smarrigt!! Aja, de har ett par år på nacken då de hunnit öva...

På vägen hem ska jag gå inom bibblan o känna mig som en av de andra studen. Låna en bok..eller två.
Hur kunde jag i min vildaste fantasi inbilla mig att jag skulle utbilda mig utan att läsa böcker? Jag läser inte böcker, jag kan inte.. Eller jo, visst ngn enstaka men inte så som vi gjort..
Nu när man ska gå på Malmö Högskola i 9 veckor ska man plötsligt mala böcker.
"Intruduktion till kriminologi"
Som för övrigt känns som man har stor nytta av nu..NOT
"Istället för fängelse. En studie av vårdande makt, straff och socialt arbete i frivård"
NÅN som vill hoppa in o va mig för sisådär..9 veckor??

Nä, nu ska jag inte va sån, kursen innehåller intressanta bitar också
Missbruk och beroende
Våld
Barn och unga
Individperspektiv och psykiatri
Tex..

Låter knas.. men jag ser faktiskt fram emot att skolan ska börja, eller egentligen inte faktiska SKOLAN utan att vardagen ska komma igång. Vill ha rutin igen, sova som jag ska, äta på mina tider etc.
Vaknar som en mullvad o ser också ut så resterande dag.
Känner mig blahiiblahaa o lat som få, jag hatar verkligen att gå hemma såhär, längre än en vecka..
Hemska minnen dyker upp och känslor jag trodde var borta och försvunna gör sig påminnda på nytt.

Önskar igen att mitt huvud endast var fastgängat till min kropp så jag kunde ge mig själv en rak höger o låta huvudet snurra loss o stanna av för en stund..
(måste skruva fast det igen tills på tisdag..)

Nä nu ska jag dricka kaffe..
image412


Lite stickning

*brrr* Kallt har det blivit, knappt nån snö som stannar men slasket fryser till is o jag flyger fram som bambi på hal is när jag är ute o går me Albert.
Den stackaren fryser som bara den, fast jag tycker ju bara om att klä honom så nu finns det anledning.. =)

Berättade för några i klassen innan jul att jag stickar o virkar ganska mycket, så jag tänkte visa lite av det jag gjort..
Kvaliten på bilderna är kass men man ser lite iaf:
image408
Pulsvärmare i blått o grönt, de e stickade i resår.
image409
Ett par pulsvärmare igen stickade i slätstickning, taskigt att färgen inte syns, mossgröna e dem iaf, ser nästan bruna ut här..

Eftersom jag fick presentkort av Andreas i julklapp på "Helylle"(favvoaffär) så va jag där idag o köpte lite garn till, bestämde mig för att sticka den här:
image410
Fast i den här färgen
image411
Mosstickning, blev väldigt bra, jag e nöjd! Brun me silvertråd i..
Ska ge mig på lite sjalar nu i mohairgarn, mysigt!!

Vad har jag mer gjort idag?
Städat.. lullat, kollat TV o slappat.
Imorgon ska jag träffa Moffe, ska bli skoj, va så längesedan! *saknar honom*

Undra om det blir snöstorm imorgon som de sagt?

Nu ska jag göra ngt så roligt som - PAY THE BILLS!! Bläää

ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

Vinterns första..

..snöflingor faller! 
Det e vackert, bara så tråkigt att det inte stannar på marken.
Förhoppningsvis får jag känna på lite mer snö vecka 8 så det e skiddags! *längtar*
image407

Nästa vecka börjar skolan igen, 9 veckor i Malmlö, längre pendling, längre dagar.. Ett och ett halvt år har gått i rasande fart men nu när det är så nära som 5 månader till examen känns det slöare än någonsin.
Det tar mest emot nu, mer än någonsin..

Men jag ska göra det, jag SKA!

GRATTIS på födelsedagen S!!


 
ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

2008


Mycket trevlig nyårstillställning med utsökt god mat!!
Förrätt: Skagentoast m. ruccola.
Huvudrätt: Oxfilè, potatisgratäng, baernaisås, rödvinssås, stekta rotfrukter.
Efterrätt: Chokladmousse på vit choklad, körsbärssås och färsk ananas i basilika.
Dricka: Välkomsdrink, rött vin, öl och champagne vid tolvslaget.

Jag var inte riktigt på G igår, längtade nästan till klockan skulle slå tolv så jag kunde få gå hem till min stackars hariga vovve, men jag stannade, ville inte bara gå heller. Klockan blev till slut 2:30 innan vi begav oss hem och det kändes skönt. Alkoholen hade inte satt någon gungning på mig så jag känner mig som vanligt idag, inte bakis, UNDERBART!
image404
Stiligt par!! (Andreas o jag firade även 1,5 år, det ni!)

image403
Fina nyårsflickor..
(Måste igen berömma Emma (längst till vänster) som sydde sina fina klänning själv! Impressed!!)
image405
Goda vänner vid tolvslaget!

image405
Blek o kryptisk.. hm..

image406
EMMA!! Nakna sanningen.. ALDRIG ska vi garva offentligt igen.. aja, har man skoj o så har man!
HAHAHA

Nytt år.. vad händer detta året? Ah, jag vill inte veta.

Hur fan kan man ha söndagsångest när det e tisdag o man inte ens ska jobba imorgon?
Usch o tvi, mööög va jag hatar ÅNGEST!!

Min hjärna känns som en överhettad motor just nu, nära att explodera.. gå i tusen bitar!
Eller inte?
Kanske?
Jag vill många gånger vara mer egoistisk än jag är, kan inte.. övar och övar.. Svårare än man tror.
Lider av dåligt samvete för mycket, för sånt jag inte borde ha det.
Avundas människor som bara har en enda människa i sitt huvud- sig själv.. eller nä, bara ibland. Jag vill inte alltid vara sån.. bara ibland. En liten justering bara? Aja..

ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

RSS 2.0